GÜNDEM

Ruşen Çakır sitesi için ABD vakfından para aldığını doğruladı

Gazeteci Ruşen Çakır'ın ABD merkezli vakıf olan Chrest Foundation’dan 476 bin dolar hibe aldığı ortaya çıktı. Bir takipçisi Ruşen Çakır'a bunu sorunca bakın ne yanıt aldı...

Ruşen Çakır sitesi için ABD vakfından para aldığını doğruladı

Türkiye’de kritik kuruluşların ABD merkezli vakıf olan Chrest Foundation’dan yüz binlerce dolarlık hibe aldığı ortaya çıktı... Bu kuruluşların başında gazeteci Ruşen Çakır’ın kurduğu Medyascope adlı haber sitesinin olması dikkat çekti. Medyascope’un 2016’dan 2020 yılına kadar aldığı toplam destek 476 bin 720 dolar olurken, bu rakamın güncel kur ile 4 milyon lirayı aştığı anlaşıldı.

Ruşen Çakır'a twitter hesabı üzerinden bir takipçisi mesaj atıp aldığı hibeyi sordu: 

-Ruşen bey, Medyascope'un ABD merkezli vakıf Chrest Foundation'dan 476 bin dolarla en çok hibe alan medya platformu olduğu söyleniyor. Bu konuda bir açıklamanız olacak mı? Eğer haber doğruysa bir ABD vakfından 476 bin dolar hibe alan medya organı, sloganınızda belirttiğiniz gibi özgür ve bağımsız olabilir mi? 

Ruşen Çakır hibeyi doğruladı
Ruşen Çakır, Şadan Kaba isimli takipçisinin sorusuna tek cümlelik bir yanıt verdi ve hibe aldığını doğruladı. Ruşen Çakır şöyle yazdı:

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar