TV HABER

RTÜK'ün FOX TV ve Halk TV cezası sosyal medyada olay oldu!

RTÜK, Halk TV ve FOX TV' ye“Toplumu kin ve düşmanlığa tahrik etmek, toplumda nefret duyguları oluşturmak” gerekçeleriyle ceza kesti.

RTÜK'ün FOX TV ve Halk TV cezası sosyal medyada olay oldu!

Fatih Portakal'ın sunduğu FOX Ana Haber bülteni 3 gün, Halk TV'deki 'Halk Arenası' programı ise 5 gün yayınlanmayacak. İki kanal, bir kez daha aynı maddeden ceza alması durumunda yayın lisanslarının iptali ile karşı karşıya kalacak.

Uğur Dündar RTÜK'ün bu kararı na sosyal medya hesabından "“Halk Arenası’na 5 hafta yayın durdurma, Halk Tv’ye 80 bin TL para cezası!.. FOX Tv’ye 3 gün haber durdurma, 1 milyon TL’ye yakın para cezası!.. İLERİ DEMOKRASİ BÖYLE BİR ŞEY!..”  sözleri ile tepki gösterdi.

Uğur Dündar'ın ardından gözler Fatih Portakal'a çevrildi. Konuyla alakalı resmi Twitter hesabından açıklamada bulunan Fatih Portakal, "Bilmiyorlar mı, hedefe koydukça, ceza verdikçe izlenirliğimizin arttığını!'' diye yazdı.

Fatih Portakal'ın attığı twit şöyle:

RTÜK'ün bu kararı sosyal medyayı da ayağa kaldırdı.  Bazıları bu karara sert tepki gösterirken bazıları da verilen cezaları az buldu. İşte sosyal medyada yapılan yorumlar:

 -Bunun bir yol olmadığını bakalım ne zaman anlayacaklar ya da anlayacaklar mı?

-Rtük; -Sokak çağrısı yapan Fatih Portakal‘ın sunduğu Fox Anahaber’e 3 program yayın yapmama ve 1 milyon ₺ para cezası, -Darbe çağrısı yapılıp, Cumhurbaşkanımızın tehdit edildiği Halk Arenası’na ise 5 program yayın yapmama ve 80 bin ₺ para cezası vermiş. Yetmez ama olsun..

-RTÜK'ten Fox Tv' ye ve HALK Tv' ye para cezaları, Fox Ana Haber'e 3 ve Halk Arenası'na 5 program ceza gelmiş. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası 28. Maddesi; Basın hürdür, sansür edilemez

-Para cezası da kesildi. Az! Kapatılsınlar! Fatih Portakal, Türkiye PKK'ya teşekkür etmeli dediğinde görmediler. Halk TV, devlete aba altından sopa gösterirken görmediler! 3 - 5 ile mi yırtacaklar ?!

-“Basın hürriyeti olmayan ülkede,demokrasi olmaz!” #AzizNesin
FOX TV
Halk Tv’ye
Halk Arenası’na 5

-"Halk TV'ye" CEZA, "FOX TV" ye CEZA, Kafa kesen A-HABER'e GEZA YOK? ÇOK İLERİ DEMOKRASİ.??

 

 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar