GÜNDEM

RTÜK'ten "yasak" isyanı

Türkiye yerel seçim heyecanını yaşarken iktidara yakın televizyon ve gazeteler­ Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) seçim yasağını kaldırmadan seçim sonuçlarını açıklamaya başladı...

RTÜK'ten "yasak" isyanı

Türkiye yerel seçim heyecanını yaşarken iktidara yakın televizyon ve gazeteler­ Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) seçim yasağını kaldırmadan seçim sonuçlarını açıklamaya başladı.

Bu duruma kamuoyundan büyük tepki gelirken RTÜK’ün CHP kontenjanından seçilen üyesi İlhan Taşcı, kanalları eleştirdi. “Yüksel Seçim Kurulu’nun yayın yasağına televizyonlar uymuyor” diyen Taşcı, “Oysa bu yasağın amacı manipülasyonun önüne geçmek ve seçim güvenliğini son oy sayılıncaya kadar sağlamaktır” ifadelerini kullandı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Taşcı, şunları söyledi:

“Anayasayla kendisine bu görevin verildiği YSK, kendi kararına sahip çık(a)mıyor, manipülasyona yol veriyor. YSK yayın yasağına uymayan yayıncılar hakkında ivedilikle RTÜK’ten yayın raporlarını istemeli ve haklarında gerekli kararı vermelidir. ‘Zaten cezası yok’ demek YSK’yı sorumluluktan kurtarmaz, cezasız suç olamaz... Bu hukuk tanımamazlığı YSK hukuk adına kayda geçirmek zorundadır.”

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar