TV HABER

RTÜK'ten Rasim Ozan Kütahyalı açıklaması; Örnek olmasını istedik

RTÜK Üyesi İlhan Taşçı, Beyaz Tv'ye Rasim Ozan Kütahyalı için verilen ceza kararının oybirliğiyle alındığını söyledi.

RTÜK'ten Rasim Ozan Kütahyalı açıklaması; Örnek olmasını istedik

RTÜK Üyesi İlhan Taşçı, yorumcu Rasim Ozan Kütahyalı'nın Beyaz TV'de Boşnaklarla ilgili sarf ettiği sözlerden dolayı uygulanan yaptırım ile ilgili kararın oybirliğiyle alındığını söyledi.

İlhan Taşçı, "Bu, toplumda nefret duygusu oluşturabilecek, ötekileştirici bir söylem. Bu sözler, toplumsal infial yarattı. Yaptırım kararı oybirliğiyle alındı. Diğer yayıncılara da örnek oluşturacak bir karara imza atmak istedik" dedi.

RTÜK'ün bugünkü toplantısında Kütahyalı'nın Pazar akşamı yayınlanan "Derin Futbol" adlı programda Boşnaklarla ilgili sarf ettiği sözlerden dolayı beş kez yayın durdurma ve yüzde 5 idari para cezası verdi. Ödenecek para cezası, kanalın geçen ayki reklam gelirleri üzerinden belirleniyor.

Rasim Ozan Kütahyalı, sözlerinden dolayı özür dilemiş ve sarf ettiği sözleri "geyik olsun diye söylediğini" belirtmişti.

İlhan Taşçı'nın verdiği bilgiye göre, RTÜK cezayı ilgili kanunun yayınları düzenleyen şu maddelerinin ihlal edildiği gerekçesiyle aldı:

Irk, dil, din, cinsiyet, sınıf, bölge ve mezhep farkı gözeterek toplumu kin ve düşmanlığa tahrik edemez veya toplumda nefret duyguları oluşturamaz

Toplumun millî ve manevî değerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırı olamaz

Türkçenin, özellikleri ve kuralları bozulmadan doğru, güzel ve anlaşılır şekilde kullanılmasını sağlamak zorundadır; dilin düzeysiz, kaba ve argo kullanımına yer verilemez

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar