DİZİ DÜNYASI

RTÜK'ten Çukur dizisine ceza!

Reyting listesinde her hafta ilk sırada yer alan Çukur dizisine RTÜK tarafından bir kez daha ceza verildi. Yapılan açıklamada cezanın nedeninin dizideki silahlı çatışma, korku, şiddet ve işkence sahnelerinin yer alması olduğu belirtildi.

RTÜK'ten Çukur dizisine ceza!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), silahlı çatışma, korku, şiddet ve işkence sahnelerinin yer alması nedeniyle 'Çukur' dizisini yayınlayan Show TV'ye idari para cezası verilmesini kararlaştırdı.

RTÜK'ün internet sitesinden yaptığı ceza açıklaması şöyle:

"Radyo ve Televizyon Üst Kurulu ekranlarda şiddete geçit vermiyor. En çok şikayet alan diziler arasında yer alan Çukur, bir kez daha ceza aldı.

En son 2 ay önce RTÜK’ün cezalandırdığı dizi, 6112 sayılı yasayı ihlal etmeyi sürdürünce yine cezadan kurtulamadı.

Üçüncü sezonu yayınlanan Çukur ‘ALO 178 RTÜK İletişim Hattı’, ‘CİMER’, ‘internet’ ve ‘sosyal mecralar’ üzerinden vatandaşlar tarafından çocuk ve gençler üzerindeki olumsuz etkileri nedeniyle yoğun olarak şikayet ediliyor. Çukur dizisine son üç ayda RTÜK Çağrı Merkezi aracılığıyla 3382 adet şikayet bildirimi yapıldı.

Yüksek izlenme oranına sahip televizyon dizilerinin toplumu derinden etkilediğinden yola çıkan Üst Kurul silahlı çatışma, korku, şiddet ve işkence sahnelerine yer veren Çukur’u bir kez daha cezalandırdı.

Üst Kurul, diziyi yayınlayan SHOW TV’ye, 6112 sayılı yasanın 8. Maddesindeki “yayın hizmetleri, şiddeti özendirici ve kanıksatıcı olamaz” ve “çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel veya ahlakî gelişimine zarar verebilecek türde içerik taşıyan programlar bunların izleyebileceği zaman dilimlerinde ve koruyucu sembol kullanılsa dahi yayınlanamaz” hükümlerini ihlalden yüzde 2 oranında idari para cezası müeyyidesi uyguladı."

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar