MEDYA KÖŞESİ

RTÜK, üyesi Faruk Bildirici'nin üyeliğini düşürdü!

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Gazeteci Faruk Bildirici'nin tarafsızlık ve gizlilik ilkelerini zedelediği gerekçesiyle ‘üyelikten çekilmiş sayılarak’ RTÜK üyeliğini düşürdü.

RTÜK, üyesi Faruk Bildirici'nin üyeliğini düşürdü!

Geçtiğimiz Temmuz ayında Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK)'undan boşalan 3 üye kadrosuna görevlendirmeler yapılmış, Faruk Bildirici de CHP kontenjanından RTÜK üyesi seçilmişti.

RTÜK üyesi Faruk Bildirici ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Bildirici tarafsızlık ve gizlilik ilkelerini zedelediği gerekçesiyle 'üyelikten çekilmiş sayılarak' RTÜK üyeliğinden düşürüldü.

Üst Kurul Başkanı Ebubekir Şahin imzasıyla geçtiğimiz hafta Bildirici'ye 'Özel veya kamu medya hizmet sağlayıcılarının görev ve yetki alanına giren konularda doğrudan veya dolaylı olarak taraf olamazlar ya da taraf şeklinde hareket edemezler', 'Siyasî partiye üye olamazlar, resmi olarak siyasi parti üyesi olmamakla birlikte Üst Kurul çalışmaları kapsamında bir siyasi partinin temsilcisi şeklinde hareket edemez ve tarafsızlık ilkesine zarar verecek şekilde siyasi parti temsilcisi gibi hareket edemez' ve 'Kurumla ilgili gizlilik taşıyan bilgileri ve medya hizmet sağlayıcı kuruluşlara ve yayın hizmeti yapan gerçek ve tüzel kişilere ait her türlü sırları, görevlerinden ayrılmış olsalar bile açıklayamaz' şeklindeki ilke ve yasaklarına aykırı hareket ettiği belirlenen Üst Kurul Üyeleri'nin görevlerinden çekilmiş sayılacağına dair uyarı yazısı gönderildi.

Cumhuriyet Halk Partisi kontenjanından RTÜK üyesi olan Faruk Bildirici Twitter hesabından yaptığı açıklamalar şöyle:

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar