GÜNCEL

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” mesajı:

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı ve gazetecileri kutladı.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” mesajı:

Medyamız aziz milletimizin sesini sadece yurt içine değil yurt dışına da yansıtıyor. Önemli bir kamu görevi yürüten basınımız günümüzde teknolojik gelişmelerle çeşitlenerek çok daha geniş kitlelere hitap eder hale geldi.

Basının yazılı kaynakları aşarak radyo ve televizyonlarla gelişmesi ve peşi sıra internetin ve akıllı cihazların hayatımıza girmesiyle daha etkili bir mecra olduğu bugün, çalışan gazetecilerimizin önemi de kat be kat arttı.

Artık basınımızın önemli isimleri sadece köşelerinden veya yayınlardan takipçilerine ulaşmıyor dikey ekranlar aracılığıyla her an yanımızdalar. Söyledikleri sözlerin, ortaya koydukları fikirlerin bu denli geniş kitlelere ulaştığı düşünüldüğünde gazetecilerin halkı etkileme gücü de yükseldi.

Bu denli güçlü hale gelen medya her zamankinden daha fazla objektif, tutarlı ve ilkeli olmalıdır.

İletişim olanaklarının artması ve sosyal medyanın insan hayatının vazgeçilmezlerinden olmasıyla artık dünyada algı operasyonlarına dayanan çekişmeler ve mücadeleler yaşanıyor. Dünyadaki hakim güçler, oturdukları yerlerden başka ülkelerin halklarına nüfuz edebilmekte siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel çeşitli hareketlenmeleri yönetebilmektedir. İşte bu noktada ulusal basına önemli görevler düşüyor. İletişim kanallarıyla yapılan dış kaynaklı müdahalelere karşı koymanın yolu milli bir duruş sergileyen medyayla mümkündür.  

Zaman zaman örneklerini gördüğümüz Türkiye’ye yönelik uluslararası dezenformasyona karşı doğruyu tarafsız bir şekilde dünyaya haykıran medyamızla gurur duyuyoruz. Ülkemize yönelik algı operasyonlarına karşı her zaman gerçeği gün yüzüne çıkaran basınımıza müteşekkiriz.

“10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” vesilesiyle ülkemiz ve milletimiz için çok hayati bir vazifeyi ifa eden bütün basın emekçilerimize teşekkür ediyor, çalışma hayatlarında üstün başarılar diliyorum.

 

                                                                Ebubekir ŞAHİN

                                               Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı       

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum