GÜNDEM

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’den “Dünya Radyo Günü” mesajı

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Dünya Radyo Günü ile ilgili mesaj yayımladı.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’den “Dünya Radyo Günü” mesajı

Dünya Radyo Günü ile ilgili mesaj yayımlayan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, şu ifadeleri kullandı:

13 Şubat “Dünya Radyo Günü” vesileyle Türkiye’de 933 farklı radyodan gönüllere seslenen tüm radyocu dostlarımıza selam ve sevgilerimi sunuyorum. 

Ülkemizde ilk radyo yayını 6 Mayıs 1927'de gerçekleşti. Türk halkı 94 yıllık serüvende radyoyu sadece bir müzik kutusu olarak görmedi. İnsanımız radyoyu kendi sesi bildi. Eskilerin tabiriyle ‘ajans saati’nde herkesi etrafına toplayan radyo, bir yandan ülkemizdeki ve dünyadaki gelişmelerden bizleri haberdar ederken öte yandan da her kesimden insanın neşesine, hüznüne, özlemine ortak olan bir dost oldu.

Teknolojik gelişmeler ve iletişim alanındaki yenilikler radyoyla aramıza mesafe koymuş gibi hissettirse bile radyonun yadsınamaz yeri bizler için hep bambaşkadır. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu olarak ülkemizde yayın yapan radyolara özel önem veriyoruz. Yayınlarını daha rahat ve kolay yapabilmeleri için var gücümüzle çalışıyoruz. Hiçbir zaman önemini yitirmeyecek olan radyo aslında internetle birlikte çok daha kolay ulaşılır hale geldi. Artık herkesin cebinde birer radyo var desek yanlış olmaz. Ülkemizin güzel insanları kısa ya da uzun yolculuklarında radyosuz duramaz. Bunun bilincinde olarak son yaptığımız düzenlemeyle 635 Medya Hizmet Sağlayıcı kuruluşa internet ortamından lisans bedeli ödemeden diğer ortamlardaki yayın lisansı ve yayın haklarına istinaden İnternet Radyo (İnternet-RD) yayını yapma imkanı sağladık.

İnanıyorum ki radyolarımız bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da etik ilkelere bağlı, toplumsal değerlerimizin bilinciyle tarafsız bir şekilde yayınlarına devam edecektir.

Bu düşüncelerle radyo yayıncılarımızın 13 Şubat Dünya Radyo Günü’nü tebrik ediyor, yürüttükleri ulvi vazifelerinde üstün başarılar diliyorum.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar