TELEVİZYON

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Nagehan Alçı'ya konuştu: Defalarca uyardık

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Nagehan Alçı ile yaptığı telefon konuşmasında Halk TV ve Tele 1 kanallarını defalarca uyardıklarını söyledi.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Nagehan Alçı'ya konuştu: Defalarca uyardık

Halk TV ve Tele 1 kanallarına verilen 5 günlük ekran karartma cezasına tepki gösteren Habertürk yazarı Nagehan Alçı, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin ile görüştü.

Ceza vermekten hoşnut olmadığını belirten Şahin, ilgili kanalları defalarca uyardıklarını fakat uzlaşma çabası görmediklerini belirtti. 

Şahin'in sözlerini aktaran Alçı ise bu açıklamaya rağmen cezanın yanlış olduğunu belirtti.

İşte Nagehan Alçı'nın yazısı:

Perşembe günkü köşe yazımda Tele 1 ve Halk TV’ye verilen 5’er günlük yayın durdurma cezasını adaletsiz ve kabul edilemez bulduğumu söyleyerek kınamıştım. Bu yazım üzerine RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin aradı. Sayın Şahin ile bu meseleye dair uzun ve tartışmalı bir konuşma yaptık. Bana bu tip yaptırımları uygulamaktan memnun olmadıklarını ve problemleri diyalog yolu ile çözmek için çabaladıklarını söyledi Ebubekir Bey. “Derdimiz bağcı dövmek ve illa ceza vermek değil Nagehan Hanım, yayın ilkeleri doğrultusunda yayınlar yapılmasını sağlamaya çalışıyoruz, inanın. Bizim görevimiz bu ilkelerin uygulanmasını sağlamak. Ben her zaman sorunların konuşularak çözülmesinden yanayım. Her seferinde diyalogla halletmeye çalışıyoruz. Uyarıyoruz. Çoğu zaman da ceza vermeden bu şekilde çözüyoruz. Ancak diyaloğa açık olunmayınca mecburen yaptırım uyguluyoruz. Bu sefer başka bir seçenek bırakmadılar maalesef. Birçok hatada ve ihlalde ilgili uzmanlar tarafından anında uyarılar yapıldı. En son benim başkanlığımda yapılan toplantıda bu uyarılar tek tek ilgililere aktarıldı.” Şahin yayın hizmet ilkelerinin 8. maddesinin a, b ve d bentlerini ve idari yaptırımların 5. fıkrasını verilen cezaların dayanakları olarak gösterdi.

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar