TELEVİZYON

RTÜK Başkanı duyurdu! Merdan Yanardağ'ın sözleri nedeniyle inceleme başlatıldı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin, Merdan Yanardağ’ın Sultan Abdulhamid Han hakkındaki sözleri nedeniyle TELE 1 TV hakkında inceleme başlatıldığını açıkladı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin, Merdan Yanardağ’ın sözleri nedeniyle TELE 1 TV hakkında inceleme başlatıldığını açıkladı.

Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“TELE 1 televizyonunda 18 dakika isimli programda program sunucu Merdan Yanardağ isimli şahsın Sultan Abdulhamid Han ile ilgili sözleri nedeni ile inceleme başlatılmıştır.” 

MERDAN YANARDAĞ NE DEDİ?

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, hazırlayıp sunduğu "18 dakika" programında Abdülhamid Han'la ilgili tepki çeken ifadeler kullandı. Merdan Yanardağ, canlı yayında, "1895 İttihat ve Terakki'nin programında kadın erkek eşitliği vardır. 1908'de Abdülhamid despotizminin, emperyalizmin uşağı aşağılık bir diktatör olan, Mithat Paşa'yı Taif'te boğduran, Osmanlı-Türk aydınlanmasını, modernleşmesini savunan bütün aydınlara zulmeden, Namık Kemal'lere, Tevfik Fikretlere, Ahmet Rıza'lara, mühendishane öğrencilerine, maarif memurlarına zulmeden despot bir padişahtır" ifadelerini kullandı.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 2 yorum