GÜNDEM

ROK'tan Özdemir Sabancı cinayeti ile ilgili çarpıcı yazı

Güneş gazetesi yazarı Rasim Ozan Kütahyalı, yıllar önce işlenen Özdemir Sabancı cinayeti ile ilgili çarpıcı bir yazı kaleme aldı.

ROK'tan Özdemir Sabancı cinayeti ile ilgili çarpıcı yazı

Yıllar önce işlenen Özdemir Sabancı cinayeti, Rasim Ozan Kütahyalı'nın gündeminde yer aldı. Konuya mercek tutan ROK, olayların perde arkasını yazdı. 

İşte o yazı:

Bu cinayetteki esas amaç ise o günlerde Kürt meselesinin barış süreci ve özgürlükler ile çözülmesi talebini dillendiren ünlü işadamı Sakıp Sabancı’ydı. Bu hakikat artık çok açıktır.

* 29 Eylül 1995 günü Sakıp Sabancı Diyarbakır’a gitmişti. Diyarbakır Ticaret Odasında yaptığı konuşmada aynen şöyle demişti merhum Sakıp Ağa:

* "Sadece parayla bu sorun[Kürt meselesi]çözülmez. İspanya'yı bize benzediği için anlatıyorum. İspanya'da BASK işi o kadar büyüdü ki bir milyon insan öldü. Onlardan ders almalıyız. 1945'ten 1995'e kadar 97 savaşın 69'u etnik meselelerden kaynaklandı. İyi şeyler yapmamıza Ankara fren koyar mı, kaygı duyuyorum"

* Bu cesur konuşma üzerine, Enis Berberoğlu, o dönem Ertuğrul Özkök’ün yönettiği Hürriyet gazetesindeki köşesinde "Sakıp ağa DGM'ye çıkar mı?" diye Diyarbakır'daki konuşmayı tartışan bir yazı yazdı. (Hürriyet, 30 Eylül 1995). * Bu bahsettiğim köşe yazısı objektif kaleme alınmıştı ama Sakıp Sabancı bu cesur çıkışı yaptı diye Türk basınında çoğu yazar tarafından yerden yere vuruldu. Ergin kardeşler ve özellikle Nuri Ergin öldürüleceklerini anladı. Ekim 2000'de Uşak Cezaevi'ndeki isyan çıkarttılar. O isyan sırasında çekilen videoda, Nuri Ergin, Mustafa Duyar'ı öldürdüğünü itiraf etti ve TV kamera önünde aynen şöyle dedi.

* “Bu devlet bana Mustafa Duyar’ı öldürttü. Ben Nuri Ergin olarak öldürttüm” * Nuriş’in hemen ardından da kardeşi Vedat Ergin, onu tamamlıyordu.. “Bizi Veli Abi’ye sorun. Veli Küçük’e sorun bizi”

* Sevgili okurlarım silsile çok açık... Önce dönemin derin yapılanması Kürt meselesinde BASK modeli önerdiği için Sakıp Sabancı’yı öldürtmek istiyor ve Özdemir Sabancı öldürülüyor. Polis şefi Hüseyin Kocadağ’ın referansıyla Sabancı’ların yanına çaycı olarak giren Fehriye Erdal bu cinayet organizasyonunu yapıyor. Sonra zaman içinde Mustafa Duyar bu cinayeti kontrgerillanın işlettiğini fark ediyor ve itiraflarda bulunmaya başlıyor. Tam bu esnada aynı güçler Mustafa Duyar’ı Nuri Ergin’e öldürtüyor. Sonra aynı güç Nuri-Vedat Ergin kardeşleri de ortadan kaldırmak üzereyken Nuri Ergin fark ediyor ve bu isyan sırasındaki itiraflar çıkıyor... “Bu devlet bana Mustafa Duyar’ı öldürttü” ve “Bizi Veli Küçük’e sorun”

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum