GÜNDEM

ROK'tan dikkat çeken Naci Ağbal yorumu: Yolu yol değildi

Rasim Ozan Kütahyalı, görevden alınan Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal ile ilgili ilginç ifadeler kullandı.

ROK'tan dikkat çeken Naci Ağbal yorumu: Yolu yol değildi

Ağbal'ın reform yapmak yerine Londra'daki tefecilerin istediği her şeyi yaptığını ifade eden ROK, 'bir gece bu kamyon devrildi' diyerek görevden alınma olayını özetledi.

Daha önce Ağbal'ın yolunun yol olmadığını hatırlattığını söyleyen Rasim Ozan Kütahyalı, şu yorumu yaptı:

Hem öncesinde hem de en son 8 Şubat 2021’de yazdıklarımla Naci Ağbal’ın yolunun yol olmadığını yazmıştım. Londra’daki çakallar ne isterse yaptı Naci Ağbal. Sıcak para tefecilerinin her arzusunu yapmak reformculuk değil reel ekonomiyi kurutmaktı ve bu yol sonunda duvara tosladı.

Naci Ağbal rezerv argümanı ile MB Başkanı oldu ama dolar 6.90’a kadar düştüğünde bile rezerv toplamaya başlamadı. Daha da düşürebilirim zannetti ve bu yüzden Londra tefecilerinin arzuları ekseninde davranmaya devam etti. O arada ithalat patladı. Bu geceyarısı da kamyon devrildi!

Merkez Bankası’nın yeni Başkanı Şahap Kavcıoğlu, iktisadi ve mali felsefesini bu yazıda mükemmel özetliyor. Aynen katılıyorum. “Dünyada negatif faiz söz konusu iken bu ülkenin önemli ekonomi yazarlarının, bankacılarının yüksek faizde istikrar aramaları gerçekten üzücü bir durum”

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum