GÜNDEM

ROK’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a İzmir çağrısı

Güneş yazarı Rasim Ozan Kütahyalı, bugünkü köşesinden İzmir için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrı yaptı.

ROK’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a İzmir çağrısı

Güneş yazarı Rasim Ozan Kütahyalı, dün Twitter hesabından "Bu gece Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle İzmir’de 2000 öncesinde yapılmış tüm ama tüm binaların yıkılma hakkının merkezi idareye verildiği ilan edilebilir. Bu bir afet yasasıdır. Çok da doğru olur. İzmir’in acil ihtiyacı böyle bir ihtilal kararnamesidir. Başka çare yok" ifadelerini kullandı. Kütahyalı, Güneş gazetesinde bugün yayınlanan köşe yazısında "Evet aynen İzmir’e gerekli olan budur. Kim ne tepki verirse versin sonuna kadar bu twitimin arkasında duruyorum" diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrı yaptı:

İzmir için bir devrim şart. Bunu İzmirli olmayan bilmez. Başkan Erdoğan devrimsel bir eylemle bu kararnameye imza atmalıdır yoksa bir sonraki İzmir depreminde netice daha da büyük felaket olur.

2000 tarihi 99 depremi sonrası yeni yönetmelikle yapılan binalar daha sağlam olduğu için milat.

Fakat İzmir’de şüphesiz 2000 sonrasında da yapılan çürük yapılar var ve onlarla da ilgili gereği yapılmalı.

Binayı çürük yapan bu hırsız müteahhitler AK Partili yada CHP’li olduğuna bakılmadan cezalandırılmalı.

Ben artık kentsel dönüşüm de demiyorum. İzmir’e gereken afet dönüşüm programıdır.

Kentsel dönüşüm de “Yok bana iki daire ver” “Yok evimin büyüklüğü en az 150 m2 olsun” gibi türlü rezaletler yaşanıyor. Bu konuda toplum olarak hepimizin büyük problemi var.

O sebeple böyle saçmalıklar olmadan direkt binalar afet kapsamında yenilenmek zorunda.Elbette ev sahipleri mağdur edilmeden. Şeffaf bir ihale ile bu iş yapılmak zorunda. Bu mesele rant meselesi değil. Can meselesi.

Keşke Bayraklı ve Bornova’da yıkılan,insanlarımızın göçük altında öldüğü o çürük apartmanlar 2017 senesindeki depremden sonra böyle bir afet yasasıyla yıkılıp yeniden yapılabilseydi. Çok üzgünüm. İçim parçalanıyor İzmir için.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar