GÜNDEM

ROK: Ruşen Çakır’ın Ertuğrul Özkök’e şahsi kin ve garezi var

Güneş gazetesi yazarı Rasim Ozan Kütahyalı, Medyascope'un sahibi Ruşen Çakır’ın Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök’e karşı şahsi bir kin ve garezinin olduğunu söyledi.

ROK: Ruşen Çakır’ın Ertuğrul Özkök’e şahsi kin ve garezi var

2009 yılında Ruşen Çakır’ın, Ertuğrul Özkök’e yalakalık yaptığını iddia eden Rasim Ozan Kütahyalı şu ifadelerle o dönemi anşattı:

Mesela demin ismi geçen Atilla Yayla’nın Özkök’e öfkeli olmasını anlarım, ben de Hürriyet’in o dönem Yayla’ya yaptığı linci detaylarıyla köşemde yazmış bir insanım. Ki Yayla bugün Özkök’e şahsi bir kin duymuyor. Özkök de yaptığının yanlışlığını kabul ediyor. Ama Çakır’ın neden Özkök’e böyle kin ve nefret duyduğunu gerçekten bilmiyorum. *

Ertuğrul Özkök’ün meşhur “411 el kaosa kalktı” manşetini attığı 2008-09 döneminde Ruşen Çakır Özkök’e bir küçük zerre tepkili bile değildi. Gayet iyiydiler. NTV’deki sabah programına da Özkök zaman zaman katılırdı. Birbirilerini överlerdi.

* Hatta 12 sene önce tam bugün 2009 Ocak ayında Davos’ta “One Minute” olayı yaşandığında, Çakır Erdoğan’ın tavrını yanlış bulan çok az sayıdaki gazeteciden biriydi. O yüzden çok eleştirilmişti.

* O dönem Ruşen Çakır’a aşırı sahip çıkarak onu koruyan tek isim Ertuğrul Özkök’tü. Hatta o yüzden Özkök NTV programına bağlandı Ruşen’i Davos tavrından ötürü kutladı. Çakır’ın da Özkök’ün övgüleri yüzünden ağzı kulaklarına varmıştı. Dün gibi hatırlıyorum bu sahneyi.

ŞAHSİ KİN VE GAREZ

Rasim Ozan Kütahyalı, Ruşen Çakır’ın şimdilerde ise Ertuğrul Özkök’e karşı şahsi bir kin ve garez beslediğini ifade etti.

Yani başörtüsü noktasında polemik yaşadığı Ertuğrul Özkök ile o dönem aynı çizgideydi Nur Vergin. İlginç olan bu podcastte benim Nur Vergin’in ölüm haberini öğrendiğim Ertuğrul Özkök’e de çok ağır yüklendi Ruşen Çakır. Bu konunun dışında da Özkök’e bir şahsi kin ve garezi olduğunu zaten belli ediyor.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum