GÜNDEM

ROK, Oksijen’in taklit ettiği İngiliz gazetesini yazdı

Rasim Ozan Kütahyalı, Oksijen gazetesinin İngiliz Financial Times Weekend gazetesini taklit ettiğini belirtti.

ROK, Oksijen’in taklit ettiği İngiliz gazetesini yazdı

Rasim Ozan Kütahyalı, haftalık çıkan oksijen gazetesini sayfa sayfa değerlendirdi. 

Oksijen'in çok fazla eksiği olduğunu belirten Rasim Ozan Kütahyalı, şunları söyledi. 

Financial Times Weekend ile onun yerli versiyonu olan haftasonu gazetesi Oksijen’i birlikte okuyorum. Elbette Oksijen’in örnek aldığı FT Weekend’e göre çok eksiği var. Ama verilen emeğe de saygım büyük. Biri İngilizce biri Türkçe iki gazeteyi mukayeseli okumak güzel bir Pazar Keyfi duygusu veriyor. Oksijen’in 5 sayısını da aldım okudum. Ayrıntılı değerlendirmemi köşemde de yazacağım. Zaten arada Zafer Mutlu ile de konuşuyoruz. Kendi gazetesini yeri geldi mi ağır eleştiriyor. Medya konusunda özgüvenli ve özeleştirel bir zekaya sahiptir. Bugün 14 Şubat ve Gizem Elçi ile Mehmet Dinler’in beraber hazırladığı 14 Şubat ve dijital platformlar sayfası gerçekten çok başarılı olmuş. 30-31’inci sayfalar. Elif Ergu’nun her hafta iş dünyasına dair söyleşileri çok faydalı ve bilgilendirici.

Bekir Ağırdır’ın her hafta yazılarını okuyorum ama Zafer Mutlu ne yapıp edip haftalık söyleşi formatında da olsa Özer Sancar’ın değerlendirmelerini de Oksijen’e koyabilmeli. Bekir Bey de iyidir ama yazıya duygularını ve tutkularını da muhakkak ekliyor. Özer Sencar ise tam olarak gördüğünü çalan nesnel hakem konumunda. Bu noktada rakipsiz. Oksijen’in dijital platformlar sayfası hep tanıtım-PR yazılarıyla dolu. Gerçek bir film yada dizi kritiği hiç yok. Varsa da fake. Sadece tanıtım. Buraya da tıpkı FT ve Project Syndicate sayfalarında olduğu gibi yabancı eleştirmenlerin yazıları tercüme edilerek konulmalı.

The Guardian’da çıkan Netflix, Prime Video ve diğer platform içeriklerine dair yazılara yer vermeli Oksijen. FT ve PS tercüme sayfaları çok güzel ve doyurucu. Çeviriler iyi. Diğer konulardaki düşüncelerimi de yazacağım. Yine de herkese Oksijen gazetesi almalarını tavsiye ederim.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar