GÜNDEM

ROK: Macron'un eski sömürgeci refleksleriyle hareket ediyor

Güneş yazarı Rasim Ozan Kütahyalı, Fransız Cumhurbaşkanı Emanuel Macron'un Türkiye'ye karşı tutumunu değerlendirdi.

ROK: Macron'un eski sömürgeci refleksleriyle hareket ediyor

Güneş gazetesi yazarı Rasim Ozan Kütahyalı, bugünkü köşesinde "Macron'un Türk milleti yanılgısı" başlıklı bri yazı kaleme aldı. Kütahyalı, "Macron derin bir tecrübesizlik ve toylukla oturduğu koltuğu dolduramadığını, Fransız toplumu bir yana Fransız medyası ve entelijensiyasında da Macron’a ufacık destek veren bir çevre kalmadığını, Fransız medyasının her kesimi tarafından Macron’un bu neo-kolonyalist ve kendini bilmez toy tavrı ağır bir şekilde tenkit edildiğini" söyledi.

Kütahyalı şunları kaydetti:

Fransa Cumhurbaşkanı’nın bir süredir Türkiye’nin ancak bundan anlayacağını belirterek kırmızı çizgilerden söz etmesi, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasında da belirtildiği gibi “eski sömürgeci refleksleriyle” yapılmış, “kibirli, üst perdeden” bir yaklaşımı yansıtıyor.

“Akdeniz'de veya başka bir coğrafyada herhangi bir ülkenin deniz yetki alanını belirlemek” üçüncü ülkelerin de Macron'un da haddine değil” doğal olarak.

Ayrıca AB üyelerinin Elysée’nin deyimiyle farklı öncelikleri de ciddiyet ve sağduyudan yoksun bu Türkiye politikası üzerinde birleşmelerini mümkün kılmıyor.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar