POLEMİK

ROK ile Soner Yalçın arasında Orhan Pamuk polemiği patladı!

ROK ile Soner Yalçın arasında Orhan Pamuk polemiği patladı! Güneş gazetesi yazarı Rasim Ozan Kütahyalı, Biraz da Fazıl'a kulak kabart Soner. Bak ne yazmış büyük müzik adamı Pamuk'a dair...'' diyerek Soner Yalçın'a sitem etti.

ROK ile Soner Yalçın arasında Orhan Pamuk polemiği patladı!

Orhan Pamuk'un ''Veba Geceleri'' romanı satışa çıkar çıkmaz polemik konusu oldu. Rasim Ozan Kütahyalı ve Soner Yalçın kendi köşelerinden Türk edebiyatı çerçevesinde birbirleriyle polemiğe tutuştular. İlk olarak Kütahyalı, Türk edebiyatının gelmiş geçmiş en iyi romacısı olarak gördüğü Orhan Pamuk'un, 70'li yıllarda Türk roman tarihinde devrim yaratan Oğuz Atay'ın mirasçısı olduğunu, O'nun açtığı yol sayesinde bugün Pamuk'un bu başarıya erişebildiğini söylemişti. Kütahyalı'nın, Türk edebiyatının en önemli mihenk taşı olarak Pamuk'u göstermesine Soner Yalçın'dan tepki geldi. 

Soner Yalçın, Pamuk'un eserlerine yönelik medyada estirilen rüzgarları ve Rasim Ozan Kütahyalı, eşi Nagehan Alçı ile Pamuk ailesinin sosyal medyaya düşen yemek fotoğrafı; tüm bunların  tamamen PR çalışması olduğunu, edebiyatın artık piyasaya düştüğünü, değerini medyada ne kadar yer aldığının belirlediğini belirtmişti. Yalçın'ın eleştirisine bugünkü köşe yazısıyla tepki gösteren Kütahyalı, geçmişte Oğuz Atay'ı linç edenlerin zihniyetine gönderme yaparak ''şimdi de "Orhan Pamuk ile ahmaklaştırma" diye kötü niyetli yazılar yayınlatıp 70'lerde Oğuz Atay'a yaptıklarının aynısını 2020'lerde yine Pamuk'a yapmak istiyorlar.'' dedi. 

Soner Yalçın, Pamuk'un her eserinde olduğu gibi Doğu-Batı karşıtlığını bu eserinde de konu edindiği belirterek, Orhan Pamuk gibi üçüncü dünya ülkesi yazarların, Doğu-Batı karşıtlığını yazarak Batı'nın kültürel alanına girdiğini söyledi. Kütahyalı, ''bu kötü niyetli ve komplocu yazıyı Sözcü gazetesinde kaleme alan Soner Yalçın kulaklarını gerçek bir Kemalist ve aynı zamanda gerçek bir sanatçı olan Fazıl Say'a da açsın. Biraz da Fazıl'a kulak kabart Soner. Bak ne yazmış büyük müzik adamı Pamuk'a dair...'' diyerek Yalçın'a karşı çıktı. 

Kütahyalı, Fazıl Say'ın ''bana tüm kitaplarını imzalamıştı o gün, zaten hepsini okumuştum. Orhan'ın yeni kitabı çıkacakmış, sevindim. Okuyacağım. "Veba Geceleri". Dostlar; İsteyen istediğini desin; ama değeri bilinmesi gereken büyük yazardır. Türk edebiyatının çok önemli temsilcisidir.'' şeklindeki sözlerine yazısında yer verip, '' Bravo Fazıl Say... İşte bir büyük sanatçı diğer büyük sanatçının önemini ve kıymetini nasıl da biliyor'' diyerek övgüde bulundu.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar