GÜNDEM

ROK Erdoğan-Macron gerilimini yorumladı

"Macron Türkiye-Fransa arasını germeye devam ediyor" diyen Güneş yazarı Rasim Ozan Kütahyalı, Erdoğan-Macron arasındaki gerilimin nereye evrileceğine ilişkin değerlendirme yaptı.

ROK Erdoğan-Macron gerilimini yorumladı

Güneş gazetesi yazarı Rasim Ozan Kütahyalı, bugünkü köşesinde "Erdoğan-Macron gerginliği daha da büyüyecek mi?" başlıklı bir yazı kaleme aldı. Kütahyalı, "Fransa sorunun çözümü için resmi olarak arabulucu listesinde yer alan ve hatta (AGİT Minsk Grubu eşbaşkanı olarak) bir aralar bu istikamette çalışan devlet iken şu anda çözüm sürecini baltalamaya çalışan bir provokatör gibi hareket ediyor" diyerek iki ülke ve liderler arasındaki gerginliği değerlendirdi.

"Macron, önce Dağlık Karabağ meselesinde ısrarla ortalığı karıştırıcı provakatif bir rol üstlendi. Ki detaylarını birazdan yazacağım. Ardından Başkan Erdoğan Macron’a cevap verdi. “Macron Fransa’nın başına beladır” dedi. Buna karşılık Macron da “Biz Fransa'da ifade özgürlüğünü savunuyoruz, Erdoğan'ın Türkiye'sine karşı da ifade özgürlüğünü savunmalıyız. Ben ayrıca Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığını ve hükümetini, özgürlüğü seven, büyük bir özgürlükçü halkı olan Türkiye halkından da ayırıyorum” diye cevap verdi. Özgürlükçü düşünceden en son bahsedecek insanlardan biri Macron’dur. Kendisi aşırı sağa ve göçmen düşmanlığına oynayan ve kolonyal hevesleri olan bir siyasetçi özgürlükçü ve demokrat düşünceden bahsedemez. Şu an Fransız aydınları içinde Macron’un tek bir destekçisi kalmamıştır. Evet tek bir yazar bile kalmamıştır. Macron Fransa’da tüm kredisini tüketmiş bir adamdır. Şu anki Erdoğan-Macron gerginliğinin temeli Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki 44 günlük savaş boyunca Macron’un sümenaltından yaptıklarına dayanıyor. Savaşın durmasından sonraki aşamada konuya ilişkin politikaları en çok tartışılan ülkelerden biri Fransa ve lideri Macron oldu..."

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar