POLEMİK

ROK: Ahmet Taşgetiren kendini aşırı önemsiyor!

Ahmet Taşgetiren-Rasim Ozan Kütahyalı polemiği tam gaz sürüyor... ROK, Taşgetiren'in "aşırı hissi ve komplocu ruh haliyle yazdığını" savundu...

ROK: Ahmet Taşgetiren kendini aşırı önemsiyor!

Sabah gazetesi yazarı Rasim Ozan Kütahyalı (ROK) ile Star gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren arasındaki "Türk Aydını" Türk Eliti" polemiği tam gaz sürüyor...

Bugün cevap sırası Rasim Ozan Kütahyalı'daydı...

"Ahmet Taşgetiren'i üzmek istemem ama kendisi de şu an aklıyla değil hisleriyle hareket eden ve kendini aşırı önemseyen tepkisel bir psikolojide" diyen ROK, "Kendisine yakışmayan o çirkin sözleri ve imaları da bu aşırı hissi ve komplocu ruh hali yüzünden gayriihtiyari ifade ediyor" ifadelerini kullandı.

"Taşgetiren ve bazı isimlerin dile getirdiği 'Küskün Hayırcı' dindarlar denilen kitlenin çok yüksek olduğunun doğru bir bilgi olmadığını" savunan ROK, şöyle devam etti: "Medyada konumunu ve gücünü kaybettiği için bir kısım AKP'li yazar buna inanmak istiyor..."

İşte Rasim Ozan Kütahyalı'nın o cevabı:

YÜZDE 51.4 NASIL YÜZDE 60 OLUR?

Türk aydını denen ortalama şahıs çok büyük çoğunluğu itibariyle aklıyla değil duygularıyla hareket eden çocuksu bir insan tipidir maalesef. Pazar ve pazartesi ortaya koyduğum gibi ekonomik ve sosyal seviye olarak bizden çok daha kötü durumda olan ülkelerin aydın sınıfından bile çok geri durumdadır Türk entelijansiyası...

***

Küresel düzlemde mukayese edildiğinde akademik ve entelektüel elitleri itibariyle dünyanın en berbat durumdaki ülkelerinden biri olduğumuz gerçeğini kabul etmek zorundayız.
En çok atıf yapılan 500 hatta 1000 bilim adamında bir Türk yok ama bizim sözde elitlerin-aydınların aşağıladığı ülkelerden gerçek elit beyinler o listede var. Tüm bu aydın ve elit sefaleti tablosuna rağmen bizde hem laik hem muhafazakâr aydınlar ve elitler kendilerini aşırı önemserler ve ülkeyi yöneten siyasetçiler tarafından önemsenmeyince de çocuk gibi küserler, aşırı hissi ve tepkisel bir ruh haline girerler. Son dönemde yaşadığımız manzara da aslında bundan ibarettir.
Medyanın ve akademinin Babıali döneminden günümüze kalma hastalıklarıdır bunlar maalesef...
Ahmet Taşgetiren'i üzmek istemem ama kendisinin de şu an aklıyla değil hisleriyle hareket eden ve kendini aşırı önemseyen tepkisel bir psikolojide olduğunu düşünüyorum.
Bu teşhisime de alınmayıp üzerine sakince düşünmesini rica ederim. Tevazu sahibi olgun ve akıllı bir münevvere yakışan budur.
Kendisine yakışmayan o çirkin sözleri ve imaları da bu aşırı hissi ve komplocu ruh hali yüzünden gayriihtiyari ifade ediyor. Oysa ben hem Kemal Gözler hem kendisinin analizlerinin çok yanlış olduğunu son derece nazik bir üslupla ifade ettim...

***

Elbette yüzde 48'i anlayalım çağrısı haklıdır, buna hiçbir akıl sahibi itiraz edemez ama Taşgetiren'in yüzde 48 analizlerinin de isabetsiz olduğu kanaatindeyim. Türkiye'de bütün araştırma şirketleri söylüyor ki yüzde 39-40 civarında sol ve sağ Kemalist bir taban var.
Yani sağ-Kemalistler namaz kılıp oruç bile tutsa bunları Taşgetiren'in anladığı bağlamda muhafazakâr saymak imkânsız. O yüzde 40 vatandaşımız bir şekilde Kemalist sistemin devamından yanaydı ve ne yapılsa evet vermeyeceklerdi.
2019 seçiminde de Erdoğan'a yine asla oy vermeyecekler. Tüm araştırmalar bunu ifade ediyor...
Öte yandan Taşgetiren'in ve bazı gazetecilerin hep yazdığı küskün Hayır'cı dindarlar denilen kitlenin çok yüksek olduğu doğru bir bilgi değil. Elbette öyle insanlarımız var ama bilimsel rakamlar böyle büyük bir kitle olduğunu söylemiyor. Medyada konumunu ve gücünü kaybettiği için bir kısım AKP'li yazar buna inanmak istiyor. Erdoğan'a da bu büyük kitlenin sözcüsü gibi kendilerini sunup gözdağı verdiklerini düşünüyorlar.
Maalesef onlar da hissi ve histerik davranıyor.
Çok rahatsız oldukları kimi Twitter trollerinden farksız bir duygu fırtınası ve Erdoğan takıntısı içindeler. Benim dün yazdığım ve Sabah'ın birinci sayfasından anonslanan kritik yazımı Taşgetiren ve bu arkadaşlar yeniden dikkatle okumalı. Erdoğan orada bizzat AK Parti'nin siyasi kimliğini anlatıyor. Bu kimliği destekliyor musunuz desteklemiyor musunuz?
Mesele budur...

***

Elbette 51.4 oy daha artabilir ve eğer doğru politikalar uygulanırsa yüzde 59-60'ın Erdoğan'a 2019'da özellikle ikinci turda oy verme potansiyeli yüksektir. Fakat 2019'da Erdoğan'ı destekleyecek esas kitle Kürt yurttaşlarımızdır.
Kazanmamız gereken büyük kitle Kürtlerdir. Zaten 2014'te de ikinci tur olsa Kürtlerin tüm desteğiyle Erdoğan yüzde 59-60 alacaktı. Tüm araştırma şirketleri bunu söylüyordu.
Erdoğan ihtilalini samimi olarak destekleyen yazarlar yanlış analizler yapmak yerine Kürt meselesi ve önümüzdeki dönem üzerine yeniden düşünürlerse hem kendileri hem Türkiye için daha isabet olur...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar