POLEMİK

Rıza Zelyut: Fethullah Gülen'i övdüğüm yazı bir mizah yazısıydı

Aydınlık yazarı Rıza Zelyut, Cumhuriyet davasında kendisine sorulan Gülen’i övdüğü yazısının, bir mizah yazısı olduğunu iddia etti.

Rıza Zelyut: Fethullah Gülen'i övdüğüm yazı bir mizah yazısıydı

Cumhuriyet davasında tanık olan Aydınlık yazarı Rıza Zelyut, “En büyük milliyetçi Fetullah Hoca” yazısı ortaya çıkınca mahkemede zor anlar yaşamıştı. “Güneş gazetesi yönetiminin baskısı ile bu yazıyı yazdım” diye kendisini savunan Zelyut, bir gün sonra çark etti. Zelyut o yazının mizah yazısı olduğunu savundu.

“Fethullah Gülen’i övdüğüm yazı mizah yazısıdır”


RS FM’de Yavuz Oğhan'a konuk olan Rıza Zelyut, “Ben Cumhuriyet Gazetesi’ni hedef almadım. Ben Cumhuriyet Gazetesi’ne yapılan FETÖ operasyonunu hedef aldım” dedi.


Cumhuriyet Vakfı İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay’ın FETÖ’cü olduğunu ve Cumhuriyet’in FETÖ’cüler tarafından ele geçirildiğini söyleyen Zelyut, şöyle konuştu:

“21 Mart 2008’de, sabah saat 5’te İlhan Selçuk’un evi FETÖ’cüler tarafından basıldı. Cumhuriyet’e yönelik bu ilk saldırı, FETÖ’nün Cumhuriyet’i ele geçirme konusundaki en önemli adımı ve kanıtıdır.

Zelyut, 2011’de yazdığı, Fethullah Gülen’in en büyük Türk milliyetçisi olduğunu iddia ettiği ve duruşmada baskı ile yazdığını söylediği yazısıyla ilgili olarak ise şu ifadeleri kullandı:

“Fethullah Gülen’i övdüğüm yazı mizah yazısıdır. Anlayabilmeniz için önceki Fethullah Gülen yazılarını okumalısınız. Bunların hepsini programlarda yerden yere vurmuşum. İlhan Selçuk’u tutukladıklarında beni de tutukla demişim”.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar