GÜNDEM

Resul Tosun: FETÖ, İslam düşmanlığına bahane olmasın!

Star Gazetesi yazarı Resul Tosun, FETÖ'nün en büyük zararı islam dinine ve müslümanlara verdiğini belirttiği köşesinde, 'bir FETÖ gider bin FETÖ gelir' söylemini kullanan Prof. Dr. Ali Köse'ye de isim vermeden uyarıda bulundu ve yuvarlık cümlelerle bütün cemaatleri töhmet altında bırakmanın faydadan çok zarar getireceğini örgüt ile mücadeleyi de sulandıracağını belirtti.

Resul Tosun: FETÖ, İslam düşmanlığına bahane olmasın!

Star Gazetesi yazarı Resul Tosun, bugünkü köşesinde FETÖ'nün din adı altında toplumun karşısına çıkıp, yaptığı işlerle dikkat çekip sempatizan topladığını ancak sonuç itibari ile kukla olduğunun ortaya çıktığını ifade etti.

Din karşıtlarının FETÖ'yü bahane edip hem İslam ve hem de bütün islami cemaatleri itham etmeye başladığını belirten Tosun, "Sui misal emsal olmaz kuralı gereğince kötü örnek emsal teşkil etmez ama asıl gayesinden sapıp mal ve mevki peşinde koştuğu izlenimi bırakan cemaatlerin, daha dikkatli olması gereken hassas bir dönemdeyiz." dedi.

Dini cemaat ve tarikatların ülkenin ruhu olduğunu aktaran Tosun, "Ülkenin ruhu öldüğünde bedenini teslim almanın önünde engel kalmaz." şeklinde konuştu.

Tosun, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Köse'nin, TRT'nin 15 Temmuz Özel Yayını'nda FETÖ'den ders alınmadığını belirttiği konuşmasında 'Bir FETÖ gider, bin FETÖ gelir' ifadesini hatırlatarak sözlerine şu satırları ekledi "‘Biri gitti bini geldi’ diyerek yuvarlık cümlelerle bütün cemaatleri töhmet altında bırakmak faydadan çok zarar getirir, örgüt ile mücadeleyi de sulandırır."

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar