GÜNDEM

Resul Tosun Ali Erbaş'a karşı çıkanlar konusunda uyardı

Star yazarı Resul Tosun, bugün kaleme yazısında Ayasofya'nın, cami olarak ibadete açılması sırasında Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ı, okuduğu hutbe ve elindeki kılıçtan dolayı eleştirenlere cevaben iddia ettikleri gibi ortada bir karşı devrim değil normalleşme, devletin sahibinin millet, karşı çıkanların sözde demokrat olduğunu yazdı.

Resul Tosun Ali Erbaş'a karşı çıkanlar konusunda uyardı

Ayasofya'nın, 86 yıl aradan sonra camii olarak ibadete açılması sırasında Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın okuduğu hutbe ve hutbeye elinde kılıçla çıkmasının ardından Erbaş'a yönelik eleştiriler yapılmış ve Erbaş da konu hakkında cevap vermişti. 

Star yazarı Resul Tosun da bugünkü yazısında Erbaş'a yönelik eleştiri yapanları hatırlatıp, Ayasofya'nın camii olarak ibadete açılması kararına toplumdan gelecek tepkilerden dolayı karşı çıkamayanların, Erbaş üzerinden eleştirilerini yaptıklarını yazdı.

Eleştirileri yapanların iddia ettiği gibi karşı devrimin söz konusu olmadığını belirten Tosun, normalleşme sürecine girildiğini ifade edip sözlerine şu şekilde devam etti "Devletin sahibi millettir. Milletin her isteği yeri ve zamanı gelince gerçekleşmelidir. İlginçtir ki bu normalleşmeye yani milletin arzularının tahakkuk etmesine kendisini demokrat ilan edenler karşı çıkmaktadırlar. Artık bu zümrenin halkı aşağılamak yerine kendi demokratlıklarını gözden geçirmeleri gerekir."

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar