REKLAM

Reklam Konseyi geliyor!

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın Reklam Konseyi Yönetmeliği, 1 Ocak 2015′te yürürlüğe girmek üzere Resmi Gazete'de yayımlandı.

Reklam Konseyi geliyor!
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın Reklam Konseyi Yönetmeliği, 1 Ocak 2015′te yürürlüğe girmek üzere Resmi Gazete'de yayımlandı.

Reklam politikalarının oluşturulması ve uygulanmasıyla ilgili olarak çağdaş iletişim uygulamalarını takip etmek, reklam sektörünün ve denetim işlevinin geliştirilmesine yönelik araştırma ve çalışmalar yapmak, bu alanda görüş ve önerileri ilgili mercilere iletmek amacıyla Reklam Konseyi oluşturulacak.

Konsey; reklam ve pazarlama iletişimi alanlarına ilişkin uluslararası gelişmeleri ve yargı kararlarını izleyerek, düzenleme ve denetim işlevinin geliştirilmesiyle ilgili görüş ve önerilerde bulunacak. Gümrük ve Ticaret Bakanının veya görevlendireceği bakan yardımcısı veya müsteşarın başkanlığında toplanacak olan konseyde Aile ve Sosyal Politikalar, Ekonomi, İçişleri, Maliye, Milli Eğitim, Kültür ve Turizm, Sağlık bakanlıkları ile Hazine Müsteşarlığı, Rekabet Kurumu, EPDK, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu, BDDK, BTK, Basın İlan Kurumunun aralarında bulunduğu çeşitli kurum, dernek ve kuruluşların temsilcileri yer alacak. Reklam Konseyi yılda en az bir kez bakanlığın koordinatörlüğünde toplanacak. Kararlar, oylama anında hazır bulunanların oy çokluğuyla alınacak.

Konseyin görevleri şöyle sıralandı:

- Reklam ve pazarlama iletişimi alanlarına ilişkin çağdaş ve uluslararası gelişmeleri ve yargı kararlarını izleyerek, bu alanlarda düzenleme ve denetim işlevinin geliştirilmesi ile ilgili görüş ve önerilerde bulunmak.

- İhtiyaç halinde çalışma grupları kurmak ve çalışma gruplarına başkanlık edecek üyeleri belirlemek.

- Çalışma gruplarının raporlarını incelemek ve görüşmek.

- Reklam ile ilgili konularda kamuoyunda farkındalığın arttırılmasına yönelik önerilerde bulunmak.

- Tüm mecra ölçümlerinin sağlıklı bir şekilde yapılması amacıyla öneriler geliştirmek.

- Görüş ve önerilerle ilgili olarak yapılan çalışmaları izlemek, sonuçlarını değerlendirmek, kamuoyunu bilgilendirmek, gerektiğinde bu çalışmaları yayınlamak ve kılavuzlar oluşturmak.

ÇOK OKUNANLAR