GÜNCEL

Rasim Ozan Kütahyalı'dan Oytun Erbaş ve İlker Canikligil'e destek

Güneş gazetesi yazarı Rasim Ozan Kütahyalı, ekranlara çıkan uzman akademisyenlerle ilgili yazdığı yazısında lince maruz kalan Oytun Erbaş ve İlker Canikligil'e destek verdi.

Rasim Ozan Kütahyalı'dan Oytun Erbaş ve İlker Canikligil'e destek

Koronavirüs gündemi Türkiye'de birinci sırada yer alırken ekranlarda da her gün uzmanların konuk olduğu programlar yapılıyor. 

Birçok akademisyen farklı yorumlarıyla ekranlara çıkıyor. Bu konuyu ele alan Rasim Ozan Kütahyalı, lince maruz kalan Oytun Erbaş ve İlker Canikligil'e destek verdi.

İşte Rasim Ozan Kütahyalı'nın yazısı:

Yalnız bazen gerçekten bilim adamı olma gayretinde bazı genç akademisyenler de medyanın yarattığı geçici kudret sarhoşluğuyla yanlış bir cümle ediyorlar. Oradan hareketle adamın tüm bilimsel araştırma hayatını yok sayıp şarlatan yaftası yapıştırmak yani infaz etmek de adaletsizlik. Çok konuşulan Oytun Erbaş hadisesi tam olarak böyle bir olay. Oytun olayını ayrıca da yazmayı düşünüyorum bu köşede. O hadisede yapımcı İlker Canikligil’e de orantısız güçle saldırıldı tıpkı Oytun Erbaş’a yapıldığı gibi. Bu arada yönetmen Canikligil de maalesef Kovid-19’a yakalanmış. Kendisine acil şifalar diliyorum. Gerçek bir sosyal bilimci ve akademisyen olan Emrah Safa Gürkan ile yaptıkları özgün ve yaratıcı program da çok faydalı Türkiye için.

*

Biz gerçek akademisyenler-entelektüeller ile şarlatanlar arasındaki farkı aktarmaya devam edelim... Bu şarlatan modelleri kendilerini havalı göstermeye uygun şekilde "seksî" terimler icat etmiş, "seksî" adamların peşine düşerler hemen. Buldukları anda da anında o seksapelitenin acenteliğine soyunurlar.

*

Bu acentelik imitasyon pazarında, şarlatanlar piyasasında iyi de tutup, ilgili kişiye belli şeyler de kazandırır ama gerçek bilim adamları camiasında bu cilalı laflar elbette para etmez.

*

Entelektüellerin ve gerçek akademisyenlerin dünyasında ise benimsenen fikirlerden çok daha önemli olan mevzu sahicilik meselesidir.

Yazının tamamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar