GÜNDEM

Rasim Ozan Kütahyalı'dan Nevşin Mengü paylaşımı: Bu tutumuna şaşırdım

Güneş gazetesi yazarı Rasim Ozan Kütahyalı, gazeteci Nevşin Mengü'nün Beyaz TV'de Kütahyalı'nın da konuk olduğu programdan bir kesiti RT'leyerek yaptığı yorumu paylaştı ve "şaşırdım" şeklinde not düştü.

Rasim Ozan Kütahyalı'dan Nevşin Mengü paylaşımı: Bu tutumuna şaşırdım

Beyaz TV'de yayınlanan Son Söz programının 18 Aralık tarihli yayınında konuklar Osman Gökçek, Ümit Zileli, Mehmet Faraç ve Rasim Ozan Kütahyalı; Ferda Yıldırım Yılmazoğlu'nun moderatörlüğünde CHP'li Özgür Özel'in Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkındaki "diktatör" çıkışını tartıştı. Konunun konuşulduğu dakikalarda Osman Gökçek, CHP'nin Ak Parti hükümetine ve Cumhurbaşkanı'na "diktatör" suçlamasında bulunamayacağını söyleyerek; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) iktidarları sırasında yaşanan yasakları hatırlattı. 

"Bize bugün diktatörlükle alakalı ders verip, bağırna kişi Özgür Özel. CHP'li. Peki CHP'nin geçmişine baktığımız zaman... Türkiye'de özgürlüklerin en çok kısıtlandığı zaman CHP'nin tarihidir. Haccı gitmenin yasaklanması CHP dönemidir" ifadelerini kullanan Gökçek'e Ümit Zileli, "Ne zaman kısıtlandı?" diye sordu. Gökçek, bunun üzerine 1948'e kadar Hacca gitmenin yasak olduğunu hatırlattı ve ezanın Türkçe'ye çevrilmesinin de CHP döneminde olduğunu söyledi. Zileli, "Ne kadar doğruydu" derken, Gökçek, Ayasofya'nın müzeye çevrilme kararının da CHP döneminde gerçekleştiğini hatırlattı.

NEVŞİN MENGÜ PAYLAŞTI

Yaşanan tartışmayı Twitter hesabından paylaşan gazeteci Nevşin Mengü, "CHP’nin ezanı ve hacca gitmeyi yasakladığı iddiaları havalarda uçuşuyor. Atış serbest" ifadelerini kullandı.

Bu paylaşımı RT eden Rasim Ozan Kütahyalı ise Nevşin Mengü'nün Daktilo1984'te İlkan Dalkuç ve Onur Kuru'nun sorularını yanıtladığı programı hatırlatarak, Mengü'nün o yayında "özgürlükçü-demokrat muhalif" olduğunu söyleyerek, "CHP tek parti diktatörlüğünün totaliter ve faşizan icraatlarını savunmayan, yaşananları da inkar etmeyen bir cool Nevşin portresi görmüştüm" dedi. Kütahyalı, "Bizim programla ilgili yorumuna şaşırdım" diye ekledi.

MENGÜ'NÜN DAKTİLO 1984'TEKİ RÖPORTAJI

Nevşin Mengü 2 Eylül tarihinde Daktilo 1984 Youtube kanalına konuk olmuş ve İlkan Dalkuç ile Nezih Onur Kuru'nun sorularını cevaplandırmıştı.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum