GÜNDEM

Rasim Ozan Kütahyalı'dan Markar Esayan yazısı: Etyen Mahçupyan ve Ahmet Altan konusunda hayal kırıklığına uğramıştı...

Güneş yazarı Rasim Ozan Kütahyalı, Markar Esayan'a ilişkin kaleme aldığı yazısında Esayan'ın "Etyen Mahçupyan ve Ahmet Altan konusunda hayal kırıklığına uğradığını" söyledi.

Rasim Ozan Kütahyalı'dan Markar Esayan yazısı: Etyen Mahçupyan ve Ahmet Altan konusunda hayal kırıklığına uğramıştı...

Güneş gazetesi yazarı Rasim Ozan Kütahyalı, bugünkü köşesinde 51 yaşında hayatını kaybeden gazeteci Markar Esayan'ın ölümü üzerine bir yazı kaleme aldı.

Eseyan'ın ölüm haberini aldığı anı ve onunla ilgili anılarını anlatan Kütahyalı, Markar Esayan'ın Etyen Mahçupyan ve Ahmet Altan konusunda hayal kırıklığına uğradığını söyledi:

İNANÇLI BİR HRİSTİYANDI

Markar’ın kanser olduğunu biliyordum, bu haberi de bana bundan tam 13 ay önce Eylül 2019’da yine Mustafa Albayrak vermişti. Hemen Markar’a telefon etmiştim. Uzun süredir hiç görüşmemiştik. Telefonu açtığında yavaş ve tane tane “Ra-sim-cim na-sıl-sın” deyişini hiç unutmuyorum. Duygulanmıştım. Sesinden çok ciddi bir hastalık geçirdiği anlaşılıyordu. Radyofonik sesiyle capcanlı ama cool konuşan o eski Markar yoktu artık. Dediğim gibi konuşurken tane tane ve boşluk bırakarak konuşuyordu...

ETYEN MAHÇUPYAN'A TEPKİLİYDİ

Hem beni hem Mehmet Betil’i o yemekte şaşırtan diğer konu Markar’ın Etyen Mahçupyan’a olan tepkisiydi. Bir kırgınlık ve sitem içindeydi 2008 Aralık itibariyle. Benim Mahçupyan’a sevgi ve saygımı bildiği için şaşırdığımı görünce, bir yandan “Etyen bir filozoftur Rasim, beni yanlış anlama. O açıdan ben de çok saygı duyuyorum” diyordu ve Agos döneminden kalma kimi hikayeleri anlatıyordu. Markar, Dindar Hıristiyan kimliğinden de gelen yönüyle hisli bir insandı bence. Duygusal bir karakterdi. Çok sevdiği bir kişi olunca önce kuvvetli bir bağlılık yaşıyor ama sonra bu bağı sarsan birşey olursa duyguları tam zıt tarafa dönüyordu. Sadece Mahçupyan bağlamında değil mesela Ahmet Altan konusunda da öyle olmuştu...

AHMET ALTAN'A OLAN SEVGİSİ BİTTİ

Ben 2011-13 dönemi Taraf’ını yaşamadım. Ben 2011’de gazeteden kopmuştum. Ama o süreçte Markar’ın adım adım Ahmet Altan’a olan sevgisi bitti ve duyguları tam ters yöne doğru döndü. Çok sert yazılar yazdı...

ETYEN MAHÇUPYAN ve AHMET ALTAN KONUSUNDA HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRAMIŞTI

Markar sevdiği ve bağlı olduğu insandan babacan ve sahip çıkan bir tavır bekleyen bir karaktere sahipti benim tahlilime göre. Etyen Mahçupyan ile Agos’ta, sonrasında da Ahmet Altan ile o bağlamda hayal kırıklığına uğramıştı. Bir tip duygusal yıkım yaşamıştı.

Fakat Başkan Recep Tayyip Erdoğan karakterinde tam aradığı şeyi bulmuştu. Tayyip Bey müthiş babacan ve sahip çıkan bir ağabey figürü oldu Markar için. Markar da Başkan Erdoğan’a yürekten bağlı bir kardeşi olmuştu. Erdoğan’ın yoluna baş koymuştu artık. Nehir yatağını bulmuştu. Tayyip Bey’in Markar’ı uğurladığı dünkü mesajını da bu bağlamda görmek gerekir.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar