GÜNDEM

Rasim Ozan Kütahyalı'dan Cem Küçük'e Aydın Doğan itirazı

Rasim Ozan Kütahyalı, Oksijen gazetesinin Aydın Doğan'a ait olduğunu ifade eden Cem Küçük'e itiraz etti.

Rasim Ozan Kütahyalı'dan Cem Küçük'e Aydın Doğan itirazı

Güneş gazetesindeki köşesinde konuyu ele alan Rasim Ozan Kütahyalı, Cem Küçük'ün Aydın Doğan iddiasının aksine Oksijen gazetesinin yüzde yüz Zafer ve Nükhet Mutlu çiftinin girişimi olduğunu söyledi.

Aydın Doğan'ın Hürriyet'i sattıktan sonra 5 yıl bir gazete açmayacağına ilişkin imzaladığı protokolü hatırlatan ROK, Vatan Gazetesinden dolayı bu yorumun olduğunu belirtti.

Cem Küçük, daha önce Oksijen gazetesinin Aydın Doğan'a ait olduğuna ilişkin yorumlarda bulunmuştu.

İşte Rasim Ozan Kütahyalı'nın bugünkü yazısı:

Nur Vergin 90’larda Dinç Bilgin-Zafer Mutlu’nun yönettiği Yeni Yüzyıl gazetesinde de köşe yazarlığı yapmıştı. Buradaki yazıları da Sabah Kitapları’ndan yayınlanmıştı. Kitabın adı “Türkiye’ye tanık olmak” idi.

* Zafer Mutlu’dan bahsetmişken, Mutlu’nun yeni gazetesi Oksijen’den bahsetmemek olmaz. Bu haftalık gazetenin ilk sayısı yayınlandı.

* Henüz değerlendirme yapmak için erken. Diğer sayıları da görmek lazım ama bu gazetenin esasen Aydın Doğan’ın olduğu ve Zafer Mutlu’nun paravan olduğu bilgisi kesinlikle yanlış.

* Oksijen yüzde 100 Zafer-Nüket Mutlu girişimi. Zaten 8 kişinin çıkardığı bir gazete bu. Öyle büyük bir sermayeye ihtiyaç duyulan bir proje değil Oksijen. Ayrıca Aydın Doğan böyle yenilikçi projelerden hoşlanan bir tabiata sahip değildir.

* Haftalık ve üstelik de siyaseti merkeze almayan gazete fikrine sıcak bakmaz Doğan. Zaten Hürriyet’i sattıktan sonra 5 sene herhangi bir gazete çıkarmayacağına dair imzaladığı bir protokol de var.

* 2002’de günlük olarak çıkan Vatan gazetesi projesi için bu bilgi doğruydu. Bu gazete kağıt üzerinde Zafer Mutlu’ya ait gözükse de medya dünyasında herkesin bildiği gibi Vatan esasen Aydın Doğan’a aitti.

* Zaten 2008 senesinde de resmen Doğan’a geçti. Bu arada Nur Vergin Vatan’da da yazmıştı.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar