GÜNDEM

Rasim Ozan Kütahyalı, Nagehan Alçı'ya evlenme teklif ettiği Beyrut'u anlattı

Güneş gazetesi yazarı Rasim Ozan Kütahyalı, eşi Nagehan Alçı'ya evlenme teklifi yaptığı şehir olan fakat şu sıralar patlama nedeniyle zor günler geçiren Beyrut'u anlatan bir yazı kaleme aldı.

Rasim Ozan Kütahyalı, Nagehan Alçı'ya evlenme teklif ettiği Beyrut'u anlattı

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta yaşanan patlamanın ardından yazı kaleme alan Rasim Ozan Kütahyalı, eşi Nagehan Alçı ile on yıl önce yaptıkları seyahati yazdı. 

Nagehan Alçı'ya evlilik teklif ettiği şehir olan Beyrut'u anlatan Kütahyalı, Cengiz Çandar'ın bu şehir için kullandığı "Beyrut bir aşktır" sözlerini paylaştı. Kütahyalı ayrıca yaşanan patlamaya çok üzüldüğünü de belirtti.

İşte o yazı:

Beyrut, tarihin gördüğü en büyük şehir patlamalarından birini yaşadı. Çok üzüldüm...

*

Beyrut adeta belki de geri döndürülemeyecek kadar tahrip oldu. İçim parçalandı...

*

Beyrut’taki yıkımı görünce aklıma ilk olarak Cengiz Çandar’ın 1985’te kaleme aldığı meşhur yazı “Beyrut bir aşktır” ve bir de tam 10 sene önce Nagehan ile beraber yaptığımız Şam ve Beyrut seyahati geldi.

*

Cengiz Çandar bizim kuşak ve bizden önceki jenerasyonlar için de Beyrut ile özdeş bir yazardı. Beyrut’tan bildirdiği abartısız yüzlerce yazısı vardı.

*

Beyrut’u avucunun içi gibi bilirdi ve Beyrut’a dair hatıralarını anlatmayı da çok severdi. 1985’teki o yazısı da derin ve içli bir denemeydi.

*

Tam 10 sene önce 2010 yılının Haziran ayında bir anda karar vermiştik ve iki saat sonra uçaktaydık. Yoldayken Cengiz Çandar’ı da aramıştım. Hemen bize tavsiyeler listesi sıralamıştı.

*

O zaman Suriye, Lübnan coğrafyası sakindi. Fırtına öncesi sessizlik günlerindeydi...

*

Beyrut'un Raouche semtinde, denizin ortasında bulunan meşhur kayaya bakan yamaçtaki Petit Cafe'de yazılarımızı beraber yazmıştık Nagehan’la.

Yazının tamamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar