GÜNCEL

Rasim Ozan Kütahyalı Mehmet Emin Saraç'ın vefat haberinin ardından hissettiklerini kaleme aldı!

Güneş gazetesi yazarlarından Rasim Ozan Kütahyalı, en önemli İslam alimlerinden biri olan Mehmet Emin Saraç'ın koronavirüse yenik düşerek hayatını kaybetmesinin ardından hissettiklerini anlattığı bir yazıyı kaleme aldı.

Rasim Ozan Kütahyalı  Mehmet Emin Saraç'ın vefat haberinin ardından hissettiklerini kaleme aldı!

Türk-İslam dünyasının saygıdeğer şahsiyeti Mehmet Emin Saraç hayatını kaybetti. Mümtaz ilim insanı YÖK Başkanı Yekta Saraç ve işadamı Fatih Saraç’ın babaları hocaların hocası olarak tanınan Emin Saraç bir süre önce koronavirüse yakalanmış sonrasında tedavi görmüştü. Güneş gazetesi yazarlarından Rasim Ozan Kütahyalı'da yaşayan en önemli İslam alimlerinden olan Mehmet Emin Saraç'ın vefat haberinin ardından duyduğu derin üzüntüyü dile getirdi.

İşte o yazı... 

Emin Saraç Hoca'nın vefat haberinin düşündürdükleri

Türk edebiyatının yaşayan en büyük şairi İsmet Özel'in bir dizesinde dediği gibi

"Ölümler ölümlere ulanmakta ustadır"

*

Ben bu yazıda Kadir Topbaş'ın hemen ardından geçtiğimiz haftaiçi kaybettiğimiz psikoloji profesörü Doğan Cüceloğlu'na dair bir yazı kaleme almayı düşünüyordum. Kamuoyunun hiç tanımadığı ve bilmediği bir Cüceloğlu var çünkü. O yazıyı da bu köşede yayınlayacağım inşallah.

*

Dün yani cuma gecesi Türkiye'nin yaşayan en önemli İslam alimlerinden Mehmet Emin Saraç Hoca'yı kaybettik. Ne tesadüftür ki demin referans verdiğim büyük şair İsmet Özel'in köşe yazılarının derlenerek kitaplaşması işini de ilk kez 1986 senesinde yani tam 35 sene önce Risale Yayınlarıyla, Fatih ve Yekta Saraç kardeşler yapmıştı. Emin Saraç Hoca'nın iki oğlu...

*Dün gece bu üzücü haberi duyunca hemen YÖK Başkanı Yekta Saraç'ı aradım. Fatih Saraç da hemen yanındaydı. Kimseyle konuşacak halde olmadığından telefonunu kapatmıştı Fatih Saraç. Yekta Hoca'nın ise üzüntüsü sesine yansıyordu. Cemal Süreya'nın dediği gibi her ölüm erken ölümdür. Vefat eden kaç yaşında olursa olsun...

Yazının tamamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar