GÜNDEM

Rasim Ozan Kütahyalı: İstanbul Sözleşmesi, AK Parti tabanında derin bir fay hattı oluşturdu

Güneş yazarı Rasim Ozan Kütahyalı, AK Parti tabanında derin bir fay hattı oluşturduğunu, bu kadar derin bir ayrışmanın Ak Parti tarihinde ilk kez yaşandığını kaydetti.

Rasim Ozan Kütahyalı: İstanbul Sözleşmesi, AK Parti tabanında derin bir fay hattı oluşturdu

Güneş gazetesi yazarı Rasim Ozan Kütahyalı, bugünkü köşesinde "AK Parti tarihindeki en büyük tartışma" başlıklı yazısında İstanbul Sözleşmesi için "AK Parti tarihi içinde hiçbir konunun ve hiçbir meselenin tabanda bu kadar derin bir tartışma ve fay hattı yarattığını hatırlamıyorum" dedi. Kütahyalı, bu tarafların yine de ortak bir zeminde buluştuğunu kaydetti:

Tüm AK Parti tabanını yani yaklaşık 40 milyon insanı kapsayan, bir tarafında ağırlıkla erkeklerin öbür tarafında ağırlıkla kadınların bulunduğu bir derin fay hattı ortaya çıktı.

Mayın tarlası denilerek kimi platformların geri adım atma sebebi de bu. Bu hadisenin büyük bir ihtilaf ve bölünme alanı yarattığını fark ettiler ve kendilerini çektiler.

ERDOĞAN DA BEKLEMİYORDU

Sanırım Başkan Erdoğan da bu kadar derin bir yarılma beklemiyordu. Hem teşkilatlarda hem üst düzey yöneticilerde hem partiye yakın medyada hem halk arasında oluşan net bir farklılaşma var. Ben bu tartışmada kadınların tarafındayım ama bence sözleşmeye karşı çıkanlar dahil herkesin, hepimizin üzerinde uzlaşacağı bir zemin hala var.

Ülkemizdeki kadın cinayetleri olaylarında AK Parti tabanının tartışmasız tamamı rahatsızdır. Bu konuda bölünme değil tam bir bütünlük vardır AK Parti içinde. Bu kadın cinayetlerine baktığımız zaman, hep cinayetler göz göre "Ben geliyorum" dercesine, gerçekleşiyor. Bu cinayetlerin yüzde 100 önüne geçmek mümkün ve biz esas şimdi bunu tartışmalıyız.

Mevcut kanunlar, şiddet ve muhtemel cinayet mağduru kadınları korumaktan hala uzak. Geçmişe göre büyük ilerleme var ama yeterli değil. İlgili kanunda şiddet yönünden risk altında olan kadının mahkemeye baş vurması ile eşe yaklaşmama, evine gelmeme, iş yerine gelmeme, telefonla rahatsız etmeme gibi kararlar veriliyor. Fakat bu kararlara kadını koruma kararlarından çok, kadına yaklaşmama kararları denebilir.

Mahkemeden mevcut kanuna göre karar çıksa bile ilgili koca kadına direktsaldırıya geçip bıçaklayarak yada ateşli silahla öldürebiliyor. Bu gerçeğe karşın ne yapmak lazım?

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar