GÜNDEM

Rasim Ozan Kütahyalı: Ankara Büyükşehir Belediyesinin Eş Başkanını açıklıyorum...

Güneş yazarı Rasim Ozan Kütahyalı, bugünkü köşesinde "Mansur Yavaş'ın çok sinsi 2023 planına dikkat!" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Rasim Ozan Kütahyalı: Ankara Büyükşehir Belediyesinin Eş Başkanını açıklıyorum...

"Mansur Yavaş şu an her ne kadar Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olsa da tüm beyin hücreleri 2023 planına odaklanmış durumdadır. Bu operasyonu da mertçe ve açıktan değil sinsice ve saman altından su yürüterek götürmektedir" diyen Güneş gazetesi yazarı Rasim Ozan Kütahyalı, bugünkü "Tek Mansur Yavaş değil Mansur Bey’in 2023 Recep Tayyip Erdoğan’ı alaşağı etme planında beraber hareket ettiği tüm arkadaşları karda yürüyüp izini belli etmeme konusunda çok ustalaşmış isimler. Bunlardan başlıcası Ankara’nın yönetimindeki gizli otoritelerinden biri kabul edilen Halil İbrahim Yılmaz’dır" dedi ve şunları kaydetti:

Bu isim Mansur Yavaş’ın 2023 planını anlamak noktasında çok kritiktir. Adını bir kenara not edin:Halil İbrahim Yılmaz.

...

Halil İbrahim Yılmaz 2019 sürecinde Mansur Yavaş’ın sağ kolu olmuştu ancak Ankara Belediyesi’ni Yavaş aldıktan sonra adeta bir Gölge Başkan gibi davranmasından ötürü problemler çıkıyordu çünkü resmi bir görevi yoktu.

Mansur Yavaş’ın ekibinde yer alan diğer kritik isimler Servet Avcı, Yüksel Arslan ve Halil İbrahim Sarı ise aktif görevlere gelmişti.

Halil İbrahim Yılmaz bunlardan çok daha önemli ve kritik bir kişi olduğunu düşünen bir profile sahip. Hem siyasette hem ticarette hırslı ve ihtiraslı bir figür. O sebeple Yılmaz, tüm bu isimlerin kendi emrine gireceği bir görev talep etmekteydi Mansur Yavaş’tan.

Bu görev Ankara Kent Konseyi başkanlığıydı. Çünkü bu görev sayesinde Yavaş’ın bürokratlarını yanına çağırabilecek ve istediğini yaptırabilecekti. Ayrıca bu vazife sayesinde Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin özel kaleminin bütçesini de dilediği gibi kullanabilecekti.

HDP’nin Eşbaşkanlık modeline referans yaparak söylersek Halil İbrahim Yılmaz fiilen Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde eşbaşkanı gibidi artık DEVLET’in tespitine göre. Her gün bürokratlarla fotoğraf çektirip sosyal medyaya koyuyordu.

Öte yandan Mansur Yavaş ve Halil İbrahim Yılmaz’ın 2023 planında dediğim gibi AK Parti ile kavga görüntüsü vermek de yoktu. Tayyip Erdoğan’ı sinsice indirmeyi planlayan bir ihtilal yoluydu bu. Bilakis AK Parti ve Başkan Erdoğan’a muhalefet etmiyormuş gibi görünme gayretinde hem Yavaş hem de Yılmaz.

Çünkü hedefleri AK Parti’nin Mansur Yavaş’a muhalefet etmesini engellemek ve 2023 planına tereyağından kıl çeker gibi ulaşmaktır. Halil İbrahim Yılmaz’ın taktiklerinin de amacı bu.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum