GÜNDEM

Rahmi Turan'ın iddiası! Nagehan Alçı içeriğine uydurma deyip ihtimalleri sıraladı

Habertürk yazarı Nagehan Alçı'nın da bir yorumu oldu Sözcü yazarı Rahmi Turan'ın ortalığı sallayan iddiasına ilişkin... Alçı haberin içeriğine 'uydurma' dedi ve CHP'de konuşulan isimleri yazdı.

Rahmi Turan'ın iddiası! Nagehan Alçı içeriğine uydurma deyip ihtimalleri sıraladı

İddia bomba ama isim sır gibi saklanıyor. Rahmi Turan'ın dün kaleme aldığı ve bugün de iddiasını sürdürdüğü yazıları Nagehan Alçı'nın de gündemindeydi.

Herkesin peşine düştüğü isim halen bilinmiyor. Habertürk yazarı Alçı da iddia edilen birçok isim olduğunu belirtti ve CHP kaynaklarından aldığı bilgileri paylaştı okuyucuları ile...

CHP’de 9 Kasım muamması

Dün gazeteci Rahmi Turan’ın iddiası ortalığı sarstı. 9 Kasım günü bir CHP’li Külliye’ye gitti mi? Başkan Erdoğan ile CHP Genel Başkanlığını konuşup desteğini aldı mı?

Böyle önemli bir iddiayı bir gazetecinin isim vermeden yazmasının fevkalade yanlış olduğunu düşünüyorum. Ayrıca Tayyip Erdoğan’ın “Türkiye’nin milli güvenliği için senin CHP Genel Başkanı olman şart” gibi bir laf söylemediğine yüzde yüz eminim.

Rahmi Turan o noktada tamamen asparagas haber yapıyor. Kısacası uyduruyor.

Turan meslek büyüğümüz ama geçmişinde de böyle uydurma haber çoktur. Süleyman Demirel’in eşi Nazmiye Hanım ile ilgili kunduracı asparagasları da tarihe geçmiştir.

Fakat içeriği uydurma olsa da 9 Kasım 2019 günü galiba CHP’den birileri Külliye’ye gitmiş. İşin o kısmı doğru gibi görünüyor.<

Külliye bu konuda hiçbir açıklama ve yalanlama yapmadı. Bundan sonra yaparsa da yine de CHP içinde sular durulacak gibi görünmüyor. Partide herkes 9 Kasım günü Külliye’ye bir ziyaretin yapıldığını düşünüyor.

İddia edilen birçok isim var ama özellikle birkaçı üzerinde duruluyor…

Ben konuşulan isimleri aradığımda da kendilerinin olmadığını söyleyip birçoğu duydukları başka isimleri zikretti. Kısacası Rahmi Turan kast ettiğinin kim olduğunu açıklamadığı müddetçe parti içinde herkes töhmet altında.

Gelelim CHP kaynaklarının çoğunun söylediklerine…

İLHAN KESİCİ’NİN DP’NİN BAŞINA GEÇECEĞİ İDDİASI

En çok geçen isim İlhan Kesici. Kendisiyle de konuştum. Bu iddia külliyen yalan. Fakat CHP içinden hemen herkes İlhan Kesici’nin yakında Demokrat Parti Genel Başkanlığına geleceği söylentisinden bahsediyor. İddialara göre DP’nin kıdemli birkaç üyesi Kesici’ye gidip, “Partinin başına geçin, yeniden burayı hareketlendirelim” demişler. İlhan Bey’in DP Genel Başkanlığı görevinden mutlu olacağına eminim. Ancak mevcut Başkan Gültekin Uysal koltuğu bırakmaya niyetli görünmüyormuş.

RAHMİ TURAN GÜRSEL EROL’U MU KAST EDİYOR?

Birçok farklı kaynaktan Gürsel Erol ismini aldım. Ben bilmiyordum, Erol zaman zaman Külliye’ye giren çıkan biriymiş. CHP’li olmasının yanısıra işadamı da olan Erol da bunu inkar etmiyor ama açıkçası kamuoyunun yakından tanıdığı popüler bir isim değil. Gitmiş olsa bile CHP içinde bir şey değişmez.

Yine tıpkı Gürsel Erol gibi ikinci bir isim olarak Onursal Adıgüzel’in Külliye’ye gittiği konuşuluyor ama Onursal Bey de CHP Genel Başkanlığını düşünecek bir isim değil. Külliye’ye yakın olan bir akrabası aracılığıyla randevu alıp gitti deniyor ama gitse bile dediğim gibi CHP içinde bu durum herhangi bir kıpırtı yaratmaz.

BOMBA İDDİA

Çok konuşulan diğer bir isim de Tuncay Özkan. Aslında Özkan Kılıçdaroğlu’na bağlı olarak bilinir. Fakat çok istediği İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı olmayınca Kemal Bey’e karşı ciddi bir kırgınlık içinde olduğu konuşuluyor. Tuncay Bey ulusalcı kimliğiyle biliniyor ve mevcut hükümetin de ulusalcılarla uyumlu bir politika izlediğinden hareketle bir bağ oluşmuş olabilir deniyor.

Ayrıca Metin Feyzioğlu’nun da ismi zikrediliyor ama Feyzioğlu’nu artık CHP’li saymak pek mümkün değil. O bugünkü iktidar blokunun bir parçası olarak görülüyor ve muhalefet tabanı tarafından zaten sevilmiyor.</p>

Kısacası Rahmi Turan’ın iddiası CHP’de patlayıcı etkisi yarattı. Kim kimi sevmiyorsa ‘Külliye’ye O gitti galiba’ diye konuşuyor. Bu şaibenin bitmesi için olayın aydınlığa kavuşması şart.

Kemal Öztürk nasıl ki iktidardan onay için yaptıkları manşetleri gönderen yayın yönetmenlerini açıklamalıysa Turan da ya isim vermeli ya da geri adım atmalı…

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar