KİTAPLIK

Radyocu ve yazar Murat Erdin'den şiir kitabı: Gölgesi daha büyük

Beyaz Baykuş Yayınları tarafından yayımlanan şiir kitabı "Gölgesi Daha Büyük"te Murat Erdin'in yaklaşık 100 şiiri bulunuyor.

Radyocu ve yazar Murat Erdin'den şiir kitabı: Gölgesi daha büyük
Yazar ve radyo-TV programcısı Murat Erdin'in şiir kitabı "Gölgesi Daha Büyük" piyasaya çıktı. Beyaz Baykuş Yayınları tarafından yayımlanan kitapta Erdin'in yaklaşık 100 şiiri bulunuyor. Şairin 2 binli yılların başından bu yana yazmaya başladığı şiirlerden önemli bir seçkiyi kitapta bulabilirsiniz.

Araştırma ve deneme dallarında yayımlanmış 9 kitabı bulunan Murat Erdin bu kitabıyla ilk kez edebiyata merhaba demiş oluyor. Şiirin Türkçenin en duru ve en üst seviyesi olduğunu belirten Erdin, şiirseverlerin kitabını seveceklerini belirterek şunları söylüyor:

murat erdin"Şiir çok ciddiye aldığım ve üzerinde önemle durduğum bir uğraş alanı. Şiirlerimi okura ulaştırmadan önce çok bekledim. Çünkü şairin ve şiirin beklemesi, kendince 'ben oldum' demesi gerekiyor. Heyecanlıyım. Edebiyat ve şiir ömrümün sonuna kadar ciddiyetle uğraştığım bir alan olacak. Sözün simyasıdır şiir."

Erdin'in şiirleri arasında kısa bir süre önce aramızdan ayrılan Yaşar Kemal'e ve bir başka ünlü şairimiz Ümit Yaşar Oğuzcan'a ithaf edilmiş iki şiir de bulunuyor.

Erdin'in kitabı "Gölgesi Daha Büyük" tüm kitapçılarda.

Aldatılmış bir çocuğun hayal kırıklığı kadar derin
Ağlatılmış bir kadının gözyaşları kadar ıslak
Bir madencinin yüz karası kadar aydınlıksın

Bu karalar ki
Kim bilir ne beyazlıklar saklar
Yalanlarla çoğalır aldatılmışlıklar

Kadınlarımız bizi
Gözlerinin yaşıyla yıkar

Gölgesi Daha Büyük
Murat Erdin
Beyaz Baykuş Yayınları

Edebiyat
120 syf.
10 TL

ÇOK OKUNANLAR