GÜNDEM

Putin bu tarihi özel mi seçti? 22.02.2022'de saat 02'ye dakikalar kala Ukrayna'ya girdi

RUSYA'nın Ukrayna'ya yönelik hamlesine Sabah Yazarı Melih Altınok'tan ilginç bir yorum geldi. Melih Altınok tarihe dikkat çekti...

Putin bu tarihi özel mi seçti? 22.02.2022'de saat 02'ye dakikalar kala Ukrayna'ya girdi

Burç yorumcuları başlıktaki gibi bu kadar 2'nin yan yana gelmesinin hayra alamet olmadığı konusunda günlerdir uyarı yapıyorlardı... Putin de tuttu, 22.02.2022'de üstelik de saat 02'ye dakikalar kala Ukrayna topraklarına askerlerini sürdü. Tüm dünya televizyonlarının "Ve beklenen savaş başladı" diye duyurduğu bu gelişmenin ardından artık astrologlarımızın havasından geçilmez.
Şimdiden başladılar... Önümüzdeki günlerde 3. Dünya Savaşı göndermeleriyle dolu, seri halinde "Ben demiştim" yorumları dinleyeceğimize emin olabilirsiniz...

(...)Peki ya Putin gerçekten de böyle simgesel bir mesaj vermeyi düşünmüş olabilir mi? Ukrayna'ya askeri harekâttan saatler önce "özerk cumhuriyetlerin" tanınma kararını kameralar önünde imzalayan Putin'in, operasyonun bu tarihe "denk geldiğini" fark etmemesi zor. Putin'in ilhaktan hallice hamlesini, ta Lenin'den başlayan ideolojik bir perspektifle gerekçelendirmesi de biraz mistisizme hayır demeyeceğini düşündürüyor.

Karizmatik liderlerin numerolojiye karşı kayıtsız kalmadıklarına dair de pek çok teori biliyoruz...

-Yıllarca Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışından 9 Eylül'de Yunan'ı denize dökmesine kadar bir dizi 9'lu tarihin "hikmetini" dinlemedik mi?
Sık sık rakamlar ve sayılara gönderme yapan MHP Lideri Devlet Bahçeli de dün 6'lı masa fotoğrafı veren muhalefeti ve 6 oklu CHP'yi 9'la tersyüz ediyordu:
"6 rakamına lütfen dikkat buyurunuz, bu rakamı ters çevirdiğimizde tabiatıyla 9 rakamı ortaya çıkar. Mesele bakmak değil, görmek, görüleni tüm berraklığıyla göstermektir..."
Tamam kabul, 22.02.2022 güzel tarih ama üzgünüm... Çünkü eğer bir 3. Dünya Savaşı'ndan bahsedilecekse, çok önce, pandemiyle başladı bile. Hatta hep birlikte zorlasak başlangıcına dair bol altılı bir tarih bile bulabiliriz.
666'lı önerilerinizi alayım.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar