TV HABER

PuHu TV ücretsiz olacak... İçeriğinde neler olacak?..

Doğuş Grubu'nun dijital platformu PuHu TV, Netflix ve Blu TV'nin aksine ücretsiz olacak... PuHu TV'de neler olacak...

PuHu TV ücretsiz olacak... İçeriğinde neler olacak?..

Doğuş Grubu'nun yayın hayatına sokmaya hazırlandığı PuHu TV'nin ücretsiz olarak izleneceği ortaya çıktı...

Seranay Sarıkaya, Ozan Güven, Mehmet Günsür ve Berrak Tüzünataç başrolleri paylaşacağı Fİ Çİ Pİ dizisi ile dikkatleri üzerine çeken PuHu TV'nin deNetflix ve Doğan Grubu'nun Blu V'si gibi ücretli olacağı düşünülüyordu...

Ancak PuHu TV, aboneleri ücret ödemeyecek... 

PuHu hem kendi dizilerini yayınlayacak hem de diğer kanalların dizilerini... Vizyon filmleri olmayacak ve ekonomik ömrünü tamamlayan filmler yer alacak...

İşte Habertürk gazetesinden Mustafa Doğan'ın konuyla ilgili o yazısı:

EN POPÜLER DİZİLERİN YÜZDE 70'İ PUHU'DA OLACAK

Salı akşamı, bir grup meslektaşımla Doğuş Dijital Yönetim Kurulu Üyesi Ateş İnce ve dijital operasyonların başındaki isim Heni Hazbay’la buluşup Puhu’yu konuştuk.

Bugüne kadar, Puhu’yu Netflix ve Blu TV’ye rakip olarak düşünüyorduk ama yanılıyormuşuz.

Elmayla armutu karşılaştırıyormuşuz da haberimiz yokmuş!

Şöyle ki...

Puhu her zaman ücretsiz olacak. Kendini reklamlarla finanse edecek. (Reklam izlemek istemeyen kullanıcıların talep etmesi durumunda ücretli plus ya da premium seçeneği sunulabilirmiş ama şu an için böyle bir planları yokmuş)

Platformda yabancı dizi olmayacak. Vizyon filmleri yer almayacak. Ekonomik olarak ömrünü tamamlamış filmler ile halihazırda en çok izlenen diziler platformda yer alacak. Aynı akşam yayınlanan dizileri aynı anda izleyemeyenler için alternatif bir platform yani.

Ay Yapım, Avşar Film, Süreç Film ve Gold Film imzalı dizilerin dijital hakları 10 yıl boyunca Puhu’da. Yapımcılar daha önce bu içerikleri Youtube’da bedavaya yayınlıyorlardı. Yaptıkları anlaşmayla buradan da para kazanmaya başladılar.

Show TV, Star TV ve TRT 1’i de lisanslamışlar. Bu, en popüler 10 diziden 7’sinin Puhu’da yer alması anlamına geliyor. Amaç da zaten “Cumhuriyet tarihinden bu yana ülkede üretilen en önemli mamul” dedikleri dizileri bir araya toplayıp, smart (akıllı) hale getirip, teknolojik imkânları kullanarak izleyiciye sunmak. İçerikleri büyük ekranlarda da izlenir hale getirmek.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar