DİZİ DÜNYASI

Puhu TV, sadece reklamla kurtarabilecek mi?..

Puhu TV, çektiği yerli dizileri abonelerine ücretsiz izletiyor... Diziye ödediği parayı da reklamlardan karşılamak istiyor... Peki bu mümkün mü?..

Puhu TV, sadece reklamla kurtarabilecek mi?..

Doğuş Grubu bnyesindeki internet televizyonu Puhu TV, "Fi" dizisiyle fırtınalar estiriyor...

Ancak Puhu TV'nin "ücretsiz" politikasıyla Fi benzeri yeni diziler yapıp yapamayacağı daha doğrusunu bunun maliyetini karşılayıp karşılayamayacağı soru işareti...

Neden mi?..

Çünkü Puhu TV, ücretsiz yayın yapıyor... Yani abonelik sistemi yok...

Hal böyle olunca da yüksek maliyetli dizileri reklam satarak karşılama politikasıyla nereye kadar gidebileceği soru işaretleriyle dolu...

Başrollerinde Ozan Güven, Serenay Sarıkaya, Mehmet Günsür, Berrak Tüzünataç ve Büşra Develi’nin paylaştığı “Pi”nin ilk bölümünü üç günde 4.5 milyon kişinin izlediğini söyledi.

Ölçümlemede, "1" reyting 572 bin kişi olduğuna göre, 8 civarında bir reyting demek oluyor Fi dizisinin aldığı...

Dizinin her bölümü bu kadar insana ulaşırsa, Puhu TV ekibi bunu iyi pazarlayıp, ‘Pi’yi finanse edecek kadar reklam alamazsa, işleri zor.

Milliyet gazetesi yazarı Ali Eyüboğlu işte burada şu tespiti yapıyor:

"Aynı reyting başarısı sürer ve pazarlamada da başarılı olunursa ‘Pi’nin arkasından ‘Çi’yi de çekerler, başka diziler de..."

İşte Ali Eyüoğlu'nun yazısının ilgili bölümü:

Fİ DİZİSİ İNTERNETTE KAÇ MİLYON İZLENDİ?

İnternet televizyonculuğu Türkiye’de tutar mı? 

Bu pazara iddialı giriş yapan Blu TV ile Puhu TV şu açıdan şanslı. Bu alanda bir dünya markası olan Netflix var. O yüzden Doğuş’un Puhu TV’yi, Doğan Grubu’nun Blu TV’yi “beyaz yakalılar” ve gençlerin vazgeçilmezi yapma şansı yüksek. 
 
TV dünyasında konuşulanlara göre, ilk 7 gün bedava, sonrasında aylık 9.90 TL olan Blu TV, şimdiye kadar 30 bin civarında abone topladı. 

Doğuş Grubu’nun Puhu TV’sini izlemek bedava... 

Puhu TV’nin Ay Yapım’a çektirip yayınladığı “Fi” dizisini şimdiye kadar ne kadar insanın izlediğini sordum kanalın yöneticisi Ateş İnce’ye... 

İnce, başrollerini Ozan Güven, Serenay Sarıkaya, Mehmet Günsür, Berrak Tüzünataç ve Büşra Develi’nin paylaştığı “Pi”nin ilk bölümünü üç günde 4.5 milyon kişinin izlediğini söyledi. 

İzleyicisinden para almayan Puhu TV, reklam satarak karşılayacak giderlerini... 

Bir reyting 572 bin kişi olduğuna göre, 8 civarında bir reyting demektir bu. Dizinin her bölümü bu kadar insana ulaşırsa, Puhu TV ekibi bunu iyi pazarlayıp, ‘Pi’yi finanse edecek kadar reklam alamazsa, işleri zor. Bunu başarırlarsa ‘Pi’nin arkasından ‘Çi’yi de çekerler, başka diziler de...   

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar