GÜNDEM

PTT'den 1, 2, 3 Çocuğu Olan Anneler İçin 1300 TL Çocuk Yardımı Başvurusu

PTT'den 1, 2, 3 Çocuğu Olan Anneler İçin 1300 TL Çocuk Yardımı Başvurusu

PTT'den 1, 2, 3 Çocuğu Olan Anneler İçin 1300 TL Çocuk Yardımı Başvurusu

Devlet, sosyal yardım imkanlarını genişleterek vatandaşlara yardım elini uzatmaya devam ediyor. Yeni doğum yapan annelere de devlet tarafından karşılıksız ve geri ödemesiz yardım veriliyor. PTT aracılığıyla 1, 2, 3 çocuğu olan annelere 1.300 TL'ye kadar yardım parası ödeniyor. Peki, çocuk yardımı başvuru şartları nelerdir? Kimlere ödenir?

Çocuk Yardımı Başvuru Şartları

2023 yılında sosyal yardım imkanları birçok daha gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaş tarafından yoğun bir şekilde araştırılmaktadır. Doğum yapan tüm anneler SSK'lı olsun olmasın devletten çocuk yardımı parası alabiliyor. Devlet, 1, 2, 3 çocuğu olan annelere PTT üzerinden 1300 TL’ye varan yardım imkanı sağlamaktadır. Tek şart ise çocuğun canlı dünyaya gelmesidir.

Doğum Parası Alma Şartları Nelerdir?

Devlet, doğum yapan annelere 2015 yılından bu yana doğum yardımı parası vermektedir. 2015 yılından sonra canlı dünyaya gelen her çocuk için doğum yardımı ödemesi yapılmaktadır. Doğum yardımı parası için SSK'lı olma şartı aranmamaktadır. Yani doğum yapan tüm kadınlar bu ödemeden tek sefere mahsus olarak faydalanabilmektedirler. Doğum yardımı parası PTT üzerinden yapılmakta ve çocuk sayısına göre verilen ödeme miktarı değişmektedir.

Devlet, 2015 yılından sonra dünyaya gelen 1. çocuk için 300 TL, 2. çocuk için 400 TL, 3 ve daha fazla çocuk için ise 600 TL ödeme yapmaktadır. Doğum parası toplamda 1300 TL'ye kadar ulaşabilmektedir. Bu yardımı almak için SSK’lı olma şartı da yoktur. Başvuru yapan anneler ödeme almaktadırlar. Doğum parası ödemesi sadece anneye verilmekte olup babalar bu yardımı alamamaktadırlar.

ptt
ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum