GÜNCEL

Projelerini bir bir sıralayıp bombaladı: Ne yapsam yediririm diyor…

Akşam yazarı Hikmet Genç'in hedefinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu vardı. İmamoğlu'nun seçim dönemindeki vaatlerini hatırlatan yazar, İmamoğlu için "Hiçbir endişesi yok. Ne yapsam yediririm diyor…"yorumunda bulundu.

Projelerini bir bir sıralayıp bombaladı: Ne yapsam yediririm diyor…

Art arda yapılan zamlar, karşılıksız verileceği söylenen burslar, Marmara Denizi'nin kirliliği için alınacak önlemler... 

Ekrem İmamoğlu'nun seçim vaatlerini bir bir sıralayıp "‘Her şey güzel olacak’ deyip desteksiz salladı" yorumunda bulunan Akşam yazarı Hikmet Genç, temel atmama töreni düzenleyerek İleri Biyolojik Arıtma Tesisi projesini iptal eden İmamoğlu'nun bu iptale ilişkin ortaya koyduğu nedenlerin hiçbirinin gerçeği yansıtmadığını iddia etti.

"Hayır yani, “kutup ayıları İstanbul boğazına gelecek” derse n’olacak?.." sorusunu soran Genç "Varsa öyle bir proje, dikkat etmek lazım. ‘Kutup ayısını kucaklamak’ iyi bir fikir olmayabilir.Çöldeki macerası malum…Yaprak değil ki alkışlasın. Ayı bu, hiç belli olmaz!.." ifadelerini kullandı.

'Kutup ayıları İstanbul Boğazı'na gelecek' derse?!..

Resmen maytap geçiyor ama yapacak bi’şey yok arkadaş katlanacaksın... İcabında yapraklar alkışlayacak, sen de bakacaksın!..

Haksız yere kimseyi işten çıkarmayacağız dedi. Binlerce işçiyi işten çıkardı.

İhtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına ücretsiz okul servisi vaadi vardı. ‘Biz söz vermedik, reklamcıya sorun’ dedi. Hadi geçtik ücretsiz servisi, mevcut fiyatlara yüzde 13 zam yaptı…

75 bin üniversite öğrencisine hâlâ aylık 400 lira karşılıksız burs bekliyor…

Taksiye, dolmuşa, vapura, halk ekmeğe, Hamidiye suya zam yaptı. “Finansal düzenleme” dedi…

Son olarak da suya yüzde 20 zam yaptı.

‘Her şey güzel olacak’ deyip desteksiz salladı. Halen sosyal medya hesabında bulunan vaatleri okuyup nasıl kucaklandığını hatırla İstanbullu hemşerilerim!..

“İstanbul’a temiz ve ucuz su sağlayacağız. Su kullanım ücretlerinde %40 indirim. Dar gelirli ailelere özel destek. 5 yıl sonra musluktan içilebilir su” (Şubat 2019 İmamoğlu seçim vaadi)

Nasıl, böyle iyi mi?.. “Ooh, suyundan da koy” diyor musun?..

Bırak temiz ucuz suyu, dua et 5 yıl sonra musluktan su aksın!..

***

Hiçbir endişesi yok. Ne yapsam yediririm diyor…

İleri Biyolojik Arıtma Tesisi projesini iptal ediyor. ‘Temel atmama’ töreni düzenliyor, ağaç yaprakları beni alkışlıyor diye milletle kafa buluyor!

Neden projeyi iptal ettiğine dair ortaya koyduğu ne varsa hepsi palavraymış meğer. (Proje maliyeti, yeşil alan talanı, İTÜ raporu..vs,)

Vaatleri de orada duruyor ama. Oku oku gül İstanbullu hemşerim!..

“Marmara Denizi’nin kirlenmesine engel olacağız. 5 yıllık kirliliği önleme eylem planı. 2 yeni ileri biyolojik arıtma tesisi… (10 Mart 2019)”

2 yeni ileri biyolojik arıtma tesisi beklerken, eldeki ‘tek’ ileri biyolojik arıtma tesisine temel atmama projesini geliştirdi! ((“Zihni Sinir procesi” gibi…)

Ha vaatlerin devamı da şöyle;

“Denizler temiz olacak. “Lüfer” yok olmayacak, “orkinos” geri gelecek!..”

Şimdi ‘kalkanlar’ düşünsün!.. ‘İzmarit, çinekop ve palamut’un da akıbeti belirsiz!

Hayır yani, “kutup ayıları İstanbul boğazına gelecek” derse n’olacak?..

Varsa öyle bir proje, dikkat etmek lazım. ‘Kutup ayısını kucaklamak’ iyi bir fikir olmayabilir.

Çöldeki macerası malum…

Yaprak değil ki alkışlasın. Ayı bu, hiç belli olmaz!..

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar