GÜNDEM

Prof. Dr. Naci Görür Uyardı: Bu Bölgede 7.4 Büyüklüğünde Deprem Olabilir! Peki Depreme Karşı Ne Yapılmalı?

Depremlerle ilgili yaptığı açıklamayla gündeme gelen Prof. Dr. Naci Görür, 7.4 ve 7.2'lik depremler için uyarısını yaptı. Bu bölgeler arasında oturanların fay hattındaki kırılmalardan etkilenebileceğini söyledi. Peki hangi şehirlerde deprem bekleniyor?

Prof. Dr. Naci Görür Uyardı: Bu Bölgede 7.4 Büyüklüğünde Deprem Olabilir! Peki Depreme Karşı Ne Yapılmalı?

Prof. Dr. Naci Görür'ün son açıklamasında 7.4 ve 7.2 büyüklüklerinde deprem olabileceğine yönelik uyarısı dikkat çekti. Erzincan, Bingöl-Karlıova arasında yaşanabilecek olası deprem konusunda uyarılarını yineledi.

Bingöl Karlıova'ya Dikkat!

Prof. Dr. Naci Görür, Bingöl Karlıova'yla Bingöl Göynük arasına dikkat çekti ve burada da 7.2'lik deprem beklediklerini ifade etti. Deprem hazırlığı konusunda da önemli sözler sarf etti. Halkın bilinçlenmesi ve bilgilendirilmesi gerektiğini ön koşul olarak sundu.

20 Senede Depreme Dirençli Olabiliriz

Tüm Türkiye'nin 20 yıl içerisinde depreme dirençli hale gelebileceğini belirten Prof. Dr. Naci Görür, yapmış olduğu açıklamada plana uygun hareket edilir ise Türkiye'nin depremlerden korkmasına gerek kalmayacak bir seviynin imkansız olmadığı ifade edildi.

Altyapı Vurgusunda Bulundu!

Bunun için altyapının sıklıkla denetilmesi gerektiğini de iletti. Denetlenen altyapılara uygulanacak işlemlerle birlikte dönüşüm çalışmalarına vurgu yaptı.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar