GÜNDEM

Prof. Dr. Beril Dedeoğlu hayatını kaybetti

Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu Üyesi Prof. Dr. Beril Dedeoğlu vefat etti. Dedeoğlu geçirdiği beyin kanaması sonucu hastaneye kaldırılmıştı. Dedeoğlu'nun yoğun bakım ünitesinde tedavisi devam ediyordu.

Prof. Dr. Beril Dedeoğlu hayatını kaybetti

28 Şubat'ta Şişli'deki Florence Nightingale Hastanesi'ne kaldırılan ve yoğun bakım ünitesinde tedavisi süren Dedeoğlu, yaşamını yitirdi. Gün içinde hayatını kaybettiği haberleri yalanlanan ve tedavisine devam edildiği açıklanan Prof. Dr. Beril Dedeoğlu'nun vefat haberi akşam saatlerinde duyuruldu. Dedeoğlu'nun naaşı cuma günü öğlen yapılacak törenin ardından İzmir'de toprağa verilecek.

Cenaze namazı Fatih Camii'nde kılınacak

Dedeoğlu'nun cenazesi 15 Mart Cuma günü, Fatih Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından defnedilecek. Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak.

İbrahim Kalın ve Altun'dan taziye mesajı

Prof. Dr. Beril Dedeoğlu'nun vefatı üzerine Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu Başkanvekili ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın taziye mesajı yayınladı. Kalın'ın mesajı şöyle:

Ülkemizin yetiştirdiği önemli bilim insanı ve uluslararası ilişkiler disiplinin önde gelen isimlerinden, Prof. Dr. Beril Dededoğlu hocamızı kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Prof. Dr. Beril Dedeoğlu, AB Bakanı, Yükseköğretim Kurulu Üyesi, Rektör gibi görevlerde bulunmakla birlikte verdiği eserler ve yetiştirdiği talebelerle anılacak önemli bir akademisyendi.

2018’in sonundan itibaren T.C. Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu’nda birlikte çalıştığımız Beril hocanın çalışkanlığına, nezaketine ve güzel ahlakına şahidiz. Prof. Dr. Beril Dedeoğlu son nefesine dek ülkemize hizmet etme çabalarıyla hatırlanacaktır. Beril Dedeoğlu hocamıza Allahtan rahmet, ailesine sabır ve milletimize başsağlığı diliyorum.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise, 'Kıymetli insan, değerli hocam Prof. Dr. Beril Dedeoğlu’nun vefatından çok ama çok derin bir üzüntü duydum. Çalışkan ve üretken bir akademisyen, berrak bir zihin, samimi bir dosttu. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine, öğrencilerine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.' açıklamasında bulundu.

Çeşitli gazetelerde dış politika üzerine yazılar yazan Dedeoğlu, geçen yıl ekim ayında Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu üyeliğine atandı. Aynı zamanda Yükseköğretim Kurulu Üyesi olan Dedeoğlu, 2015 yılında kısa bir süre Avrupa Birliği Bakanı olarak da görev yaptı.

NUH ALBAYRAK DA DOĞRULADI

Star yazarı Nuh Albayrak, Beril Dedeoğlu'nun vefatını sosyal medyadan duyurdu. Albayrak şu mesajı paylaştı:

Maalesef an itibariyle hastaneden verilen bilgiye göre Beril hocayı kaybettik. Allah rahmet eylesin, geride kalanlara uzun ömürler versin.

Prof. Dr. Beril Dedeoğlu hayatını kaybetti

Beril Dedeoğlu kimdir?

Beril Dedeoğlu 1961’de Ankara’da dünyaya geldi. Lise eğitimini Galatasaray Lisesi’nde tamamladı. 1986’da İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. Daha sonra aynı üniversitede yüksek lisans ve doktora öğrenimini tamamladı. Akademik kariyerine Prof. Dr. Esat Çam’ın asistanı olarak, 1995 yılında Galatasaray Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde başladı. 1999 yılında doçent, 2005 yılında profesör oldu. Aynı yıl Galatasaray Üniversitesi İkitisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanlığına getirildi. Bir dönem Kadir Has Üniversitesi’nde ders verdi. Ayrıca, Uluslararası Güvenlik ve Strateji, Avrupa Birliği ve uluslararası ilişkiler alanlarında birçok kitabı ve makalesi bulunuyor.

6 Şubat 2012 tarihinde 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyeliğine atandı. 2015 yılında Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki geçici seçim hükümetinde Avrupa Birliği Bakanı olarak görev yaptı.

28 Şubat 2017 tarihinde, hakkında yürütülen soruşturma kapsamında görevden uzaklaştırılan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Cüneyt Hoşcoşkun’un yerine Ege Üniversitesi Rektörvekili olarak atandı. Beril Dedeoğlu, en son Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararı ile Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu’nda görevlendirilmişti.

Beril Dedeoğlu, Star Gazetesi ve Daily Sabah gazetelerinde köşe yazarlığının yanı sıra Ekim 2018 itibarıyla Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurul üyeliği görevini sürdürmektedir. Beril Dedeoğlu, Hasan Basri Dedeoğlu ile evli ve iki çocuk annesidir.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar