KARİKATÜR

PKK'yı görmeyen Leman polisi böyle gördü! Olay Cizre karikatürü

Leman'ın Cizre karikatürüne tepki yağdı. Leman Cizre'deki terörün sorumlusu olarak polisi gösterdiği karikatürü tepkilere neden oldu. İşte Leman'dan çok tartışılacak Cizre karikatürü;

PKK'yı görmeyen Leman polisi böyle gördü! Olay Cizre karikatürü

Leman'da yer alan polis karikatürü tepkilere neden oldu. Bir süredir Doğu ve Güneydoğu'daki terör operasyonlarını üzerinden hükümeti eleştiren, hatta yaşananların sorumlusu olarak polisi gösteren Leman, bu kez de okul bombalayan PKK'nın sorumluluğunu güvenlik güçlerine yıktı.

Bağlar İlçesi'ndeki Çelebi Eser Ortaokulu'na atılan bomba, karne sırası bekleyen öğrencilerde paniğe neden oldu. Bomba 5 öğrencinin yaralanmasına neden olurken, okul bahçesinde büyük panik yaşandı.

"OKUL DUVARINA ATILDI"

PKK'lı teröristler bu sabah öğrenciler karnelerini almak için okul bahçesinde beklediği sırada, okul bahçesine duvarın arka tarafından el yapımı patlayıcı attı. Saat 08.24’de atılan patlayıcının şiddetli bir şekilde infilak etmesi sonucu, bahçede yakında bulunan öğrencilerden 5’i yaralanırken, okulun bazı camları da kırıldı.Patlama nedeniyle büyük panik yaşayan öğrenciler, okul bahçesinden dışarıya kaçmaya çalıştı. Haber verilen 112 acil servis ekipleri gelene kadar yaralı öğrencilere ilk müdahale öğretmenleri tarafından yapıldı.

YA LEMAN'IN KARNESİ?

Diyarbakır'da bunlar yaşanırken Leman'ın son sayısında yer alan bir karikatür sosyal medyada tepkilere neden oldu. Leman, okulları boşlattıran, kimi zaman da kullanılamaz hale getiren PKK'yı eleştirmek yerine, hedefe yine güvenlik güçlerine koydu. İşte tepkilere neden olan o karikatür;

 

ÇOK OKUNANLAR