MEDYA KÖŞESİ

PKK, 'size eğitim yaptırmam' diyor!

Fikret Bila, Güneydoğu'da PKK'nın öğretmenlere yönelik saldırılarını, "Öğretmenleri bölgeden kaçırmak; Türkçe eğitimi fiilen yapılamaz hale getirmek. PKK, 'bu bölgede devlet benim, size eğitim yaptırmam'" demek istediğini ifade etti

PKK, 'size eğitim yaptırmam' diyor!
GAZETECİLER.COM - Milliyet'in Ankara Temsilcisi Fikret Bila, Güneydoğu'da PKK'nın öğretmenlere yönelik saldırılarını, "Öğretmenleri bölgeden kaçırmak; Türkçe eğitimi fiilen yapılamaz hale getirmek. PKK, 'bu bölgede devlet benim, size eğitim yaptırmam'" demek istediğini ifade etti.

Bila, "Milli Eğitim Bakanı Dinçer'in ilk işlerinden biri bu öğretmenleri görev yaptıkları okullarda ziyaret etmek, çalışma koşullarını yerinde görmek, güvenlikleri için gerekli tüm önlemlerin alınmasını bir an önce sağlamak olmalıdır" diyerek BDP ile Emek, Demokrasi ve Özgürlük blokunu da tepki vermesi konusunda uyardı.

Fikret Bila'nın  "PKK'nın hedefi öğretmenler" başlığıyla yayımlanan yazısı şöyle:

PKK'nın hedefi öğretmenler

PKK, 1990'lı yıllarda olduğu gibi yine öğretmenleri hedef almaya başladı. Terör örgütü son 9 gün içinde 12 öğretmeni kaçırdı. Öğretmen lojmanlarına saldırdı. Sırf eşi öğretmen diye bir genç mühendisi sokak ortasında arkasından 7 kurşunla öldürdü.

Neden öğretmenler?

Terör örgütü, öğretmenlere saldırmasının nedenini de saklamıyor. Saldırıları, "Kürtçe eğitim" için yaptığını açıkladı. Saldırıların mesajı belli: Öğretmenleri bölgeden kaçırmak; Türkçe eğitimi fiilen yapılamaz hale getirmek. PKK, "bu bölgede devlet benim, size eğitim yaptırmam" diyor.

(...) PKK aynı taktiği 1990'lı yıllarda uygulamış, öğretmenleri öldürmüş, kaçırmış, okullara saldırmıştı. O dönemde asker ve polis dışında hiçbir sivil kamu görevlisi işini yapamaz hale getirilmiş; DSİ'nin, Karayolları'nın bu kurumlardan iş alan yüklenicilerin şantiyeleri basılmış, iş makineleri yakılmış, işadamları, çalışanları öldürülmüştü, bazıları da haraca bağlanmıştı. PKK, bölgede devlet otoritesini böyle sarsmaya çalışmıştı.
ÇOK OKUNANLAR