GÜNDEM

Pınar Gültekin'in babasına "davadan vazgeç" telefonu açılmıştı... Fatih Çekirge: O iddia doğrulandı!

Vahşice Pınar Gültekin’in babası Sıddık Bey’e, bir CHP milletvekilinin telefon açtığı ve “şikâyetinden vazgeçmesi için” talepte bulunduğu iddialarını yazan Hürriyet yazarı Fatih Çekirge, bugünkü yazısında söz konusu telefonun doğrulandığını duyurdu. Çekirge ayrıca CHP'li isimlerin açıklamalarına da yer verdi.

Pınar Gültekin'in babasına "davadan vazgeç" telefonu açılmıştı... Fatih Çekirge: O iddia doğrulandı!

Hürriyet gazetesi yazarı Fatih Çekirge, dünkü köşe yazısında gündeme getirdiği "CHP'li bir milletvekili vahşice katledilen Pınar Gültekin’in babası Sıddık Bey'e 'davadna vazgeç' telefonu açtı" iddiasına ilişkin bugünkü köşesinde "O iddia doğrulandı" aşlıklı bri yazı kaleme aldı.

AİLENİN AVUKATI DOĞRULUYOR

Çekirge, ailenin avukatıyla konuştuğunu ve bu olayı doğruladığını söyledi:

Bu olayı ailenin avukatı Dr. Rezan Epözdemir’e soruyorum. Aynen şu cevabı veriyor:

“Evet, Fatih Bey, yazınız doğrudur. Müvekkil (Pınar’ın babası Sıddık Bey) kendisine böyle bir telefonun ve talebin geldiğini söyledi. Hatta telefon numarasını gösterdi, WhatsApp profilinden de baktık. Gerçekten bir milletvekili. Sıddık Bey, kendisine gelen bu talebi refüze ettiğini de söyledi. Ayrıca bununla ilgili kendisiyle başka temaslar da olmuş. Dolayısıyla yazınız içerik itibarıyla doğrudur. Fakat arayan milletvekilinin ismini kendisi 4 Ocak’taki duruşma sonrasında açıklayacağını söyledi. Bu konuda benden bir hassasiyet rica etti. O nedenle kendisi duruşma sonucunda uygun görürse açıklayacaktır. Görüşmenin muhatabı ben olsaydım, ismi çekinmeden açıklardım. Sonuçta kadın cinayetleri ve şiddet Türkiye’nin kanayan bir yarasıdır. Böyle bir teklif hangi siyasetçiden gelirse gelsin kabul edilemez. Gayri ahlakidir. Fakat isim konusunda muhatap müvekkil olduğu için kendisi açıklayacağını ifade ediyor. Biz de bu iradeye saygı duyuyoruz.”

ÖZGÜR ÖZEL İLE KONUŞMA

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel aradı ve aynen şöyle dedi: “Fatih Bey, sabah erkenden yazınızı okuduk ve Sayın Genel Başkanımıza sunduk. Kendisi bu olayın bütün detaylarıyla araştırılmasını istedi. Tabii bizim için böyle bir şey kabul edilemez. Bu nedenle 4 Muğla milletvekillerimizle bir videokonferans yaptık. 3’ü aileyi hiç tanımadıklarını söyledi. Birisi ise Pınar’ın babasına telefon açtığını ve taziye maksadıyla olduğunu ama böyle bir konuşma yapmadığını söyledi.”

...

CHP'NİN MUĞLA VEKİLİNDEN TELEFON

Çekirge, haber ilk olarak "CHP'li Muğla milletvekili Pınar Gültekin'in babasını aradı" şeklinde verildiği için ailenin avukat Dr. Epözdemir, “Evet, bu telefon ve talep doğrudur. Kendisi bana anlattı. Ancak isim veremiyorum” açıklamasıdan birkaç saat sonra CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin'in kedisini aradığını ve bazı açıklamalarda bulunduğunu söyledi.  ÇEkirge, bu açıklamaları da köşesinden aktardı.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum