GÜNÜN TELEVİZYONCUSU

Perihan Savaş

Hayat Sevince Güzel / Star TV

Perihan Savaş

Perihan Savaş, “Mutluluğa giden yolda halkımıza yardımcı olmak üzere bu programda yer alma kararı almıştım. Fakat programın içeriği yardım konseptinden çıkartılıp, izdivaç programına dönüştürülmek istenmesi sebebiyle, etik olarak bu işte yer alamayacağım kararını vermiş bulunmaktayım.” sözleriyle Star TV'de yayımlanan Hayat Sevince Güzel isimli programın sunuculuğundan ayrıldığını açıkladı hafta sonu.

Beş yaşındayken İstanbul Şehir Tiyatrosu çocuk bölümünde sahneye çıkan Perihan Savaş, 1971 yılında beyazperdede ilk rolünü oynadı. Kısa sürede birçok filmde  başrol oynayan Savaş, 120 civarında filmde rol aldı.

Bir dönem şarkıcılık yaptı. Önce İbrahim Tatlıses ile, daha sonra Yılmaz Zafer'le evlendi; her iki evlilikten de birer çocuğu olan sanatçı Yılmaz Zafer'in hastalığı süresince sergilediği örnek davranış ile Türk halkının gönlünde bir kez daha taht kurdu.

Hiç kimseye neden böyle bir iş yapıyorsun deme lüksümüz yok elbette. İnsanlar her zaman yapmak istedikleri işleri değil, çoğu kez yapmak zorunda kaldıkları işler ile anılıyor. Ancak doğrusu ya bizle de Gazeteciler.com olarak geçtiğimiz hafta yoğun bir şekilde haberlerimizde konu ettiğimiz Perihan Savaş ve Sinem Yıldız'ın sunduğu Hayat Sevince Güzel programını izledikçe şaşkınlığa uğramıştık.

Başlangıçta darda kalan insanların dertlerini anlattığı, çare arandığı bir program olarak anlatılan Hayat Sevince Güzel,  bir izdivaç programına dönüşmüş, hatta telefonla arayan erkekler, programın sunucusu Sinem Yıldız'a evlilik teklif etmeye başlamıştı.

Bu durum Perihan Savaş'ın da canına tak demiş olsa gerek ki "etik olarak programda yer alamam kararı verdim" diyerek istifa ettiğini duyurdu.

Perihan Savaş bu ilkeli tavrı ile günün televizyoncusu oldu.

ÇOK OKUNANLAR