KARİKATÜR

Penguen'e cezaevi yasak: Devlet büyüklerinin ağzını, burnunu yamultuyor

Cezaevindeki mahkumlar aylardır talep etmelerine rağmen, hapishane içine Penguen dergisi alınmıyor.

Penguen'e cezaevi yasak: Devlet büyüklerinin ağzını, burnunu yamultuyor

GAZETECİLER.COM - Mizah dergisi Penguen’in ‘devlet büyüklerinin ağzını, burnunu yamulttuğu’ gerekçesiyle Amasya F Tipi cezaevine getirilmediği ortaya çıktı.

SORULUNCA 'BAYİDE YOK' DİYORLAR

, mahkumlar aylardır talep etmelerine rağmen, hapishane içine Penguen dergisi alınmıyor. Gardiyanların gerekçe olarak, “Devlet büyüklerinin ağzını, burnunu yamultuyor” dediğini kaydeden mahkumlar, hapishane idaresininse derginin bayilere getirilmediğini öne sürdüğünü aktardı.

penguen

"MUHALİFLERİ HAPİSHANEDE REHABİLİTE ETMEYE ÇALIŞIYORLAR"

İsmi belirtilmeyen bir mahkum, hak gaspının mahkumlara gelen mektuplar üzerinde de yaşandığını belirterek, “Muhalif ve direnen devrimcileri hapse at, sonra da onları hasta gibi görerek ‘rehabilitasyon’ uygula! Asıl hasta olan; bir karikatür dergisinden korkan, polis tarafından felç edilmiş bir gencin arkadaşlarıyla dayanışmak için yazdığı mektuptan da korkan ve engelleyen ruh halidir! Hasta olan; rehabilitasyona gereksinen, adli-siyasi tüm mahkumların suyunu tasarruf amacıyla kesenlerdir. Bizler içerde de dışarda da olsak, devrimci fikirlerimizi ve gururumuzu ayakta tutmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Deneme

BARUTER: "CEZAEVİ YÖNETİMİNİN MİZAH ANLAYIŞI BİZDEN ÜSTÜN"

Durumu değerlendiren Penguen’in çizeri ve editörü Bahadır Baruter, “Hapishane yönetimi bu yaklaşımıyla belli ki Penguen’den çok daha üstün bir mizah anlayışına sahipler. Mahkumlar, talep ettikleri Penguen’e ulaşana kadar şimdilik hapishane yöneticilerinin mizahıyla neşe bulmaya devam edebilirlerse iyi olur” diye konuştu.

ÇOK OKUNANLAR