GÜNDEM

Peki ya Muharrem İnce bir belediye başkanı olsaydı?..

Gazeteciler Hadi Özışık ve Abdurrahman Uzun, Muharrem İnce'yi programlarına çıkarmayan ve "haber değeri olmadığını" söyleyen TELE 1, HALK TV ve KRT'yi eleştirdi. Belediye başkanlarının muhalif medyaya verdiği reklamları işaret eden isimler, bu medyanın "belediye medyası" olduğunu söyledi.

Peki ya Muharrem İnce bir belediye başkanı olsaydı?..

Gazeteci Hadi Özışık, dün akşam yayınlanan "Muharrem İnce Neden televizyonlara çıkartılmıyo?" başlıklı Youtube yayınında Abdurrahman Uzun'u konuk etti.

Programda, Memleket Hareketi'ni başlatan Muharrem İnce'nin "Halk tV, KRT ve TELE 1'de beni ekrana çıkartmıyorlar" açıklaması masaya yatırıldı.

BASIN İÇİN KARA BİR GÜN

Berat Albayrak'ın istifası sırasında konunun birçok medya organın haber yapılmaması nedeniyle medyanın sınıfta kaldığının altı tekrar çizilirken, Hadi Özışık, "Asıl kara gün dündü" dedi. Muharrem İnce'nin açıklamalarını hatırlatan Özışık "Bu ülkede Cumhurbaşkanı adayı olmuş, önemli ölçüde etkili olmuş, ismi var olan, halkın oy verdiği bir isim var. Merdan Yanardağ döndü dedi ki 'Senin haber değerin yok.' Muharrem İnce'nin haber değeri yokmuş, ben yeni öğrendim!" dedi.

"BELEDİYE MEDYASI"

Abdurrahman Uzun ise "Muharrem İnce CHP milletvekili değil de bir yerin belediye başkanı olsaydı, haber değeri olur muydu? Olurdu. Birileri İnce'ye laf söyleyecek olsaydı Merdan Yanardağ onu hemen düzelttirirdi" dedi.

Özışık, "düzelttirme" ifadesine atıfta bulunarak, neden böyle bir şey söylediğini sordu. Uzun, "TELE 1, Halk TV, KRT... Belediye başkanlarıyla alakalı en ufak bir şey söyleyeni birkaç saat sonra düzelttiriyorlardı" dedi. Uzun, Can Ataklı'nın TELE 1'de Ekrem İmamoğlu ile alakalı sözleri sonrası canlı yayında özür dilemesini hatırlattı.

CAN ATAKLI ÖZÜR DİLEMİŞTİ

Tele-1 Televizyonu’na ‘Neden’ isimli programı sunan Can Ataklı, CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik eleştirilerde bulunmuş, ardından canlı yayında İmamoğlu'nun üzüldüğü gerekçesiyle özür dilemişti. Can Ataklı, “Belediye Başkanlığı başta Ekrem İmamoğlu üzülmüşler. Üzüntü yarattıysam özür dilerim” ifadelerini kullanmıştı.

Uzun, şöyle devam etti:

"CHP'li belediyeler, daha önce 'yandaş medya, iktidar medyası, onlar fonluyor bu medyayı' dediklerini şu anda kendileri yapıyorlar. İl, ilçe belediyeleri TELE 1, HALK TV, KRT gibi televizyonları, özellikle de sokakta koşturup videolar çeken, onları kırpıp sosyal medyada bunları servis eden adamlar belediye tarafından fonlanıyor. En son Antalya'da oldu. Bir arkadaşımız vardı. Elinde mikrofonla koşturuyordu. Daha sonra öğrendik ki, Antalya'daki bir ilçe belediyesi tarafından işe alınmış ama işe gitmeden para alıyormuş."

Hadi Özışık da bunun üzerine Cumhuriyet gazetesinde CHP'li belediye başkanlarının verdiği ilanları gösterdi.

Özışık, "Belediye gazeteciliği dediğimiz şey bu. Falanca ilçenin belediye başkanı Cumhuriyet gazetesinde 10 Kasım'ı neden kutlarsın? Kendi ilçende bir yerel gazeteye ver. Muharrem İnce bir ilçenin belediye başkanı olsaydı acaba TELE 1'de haber değeri olur muydu?.." ifadelerini kullanarak eleştirilerini sürdürdü. Muharrem İnce'nin CNN Türk'te çıktığı yayında kendisine sorulan ilk sorunun "Muharrem Bey CNN Türk'e çıktığınız için ihraç edilme tehlikeniz var mı?" sorusu olmasını da hatırlatarak "Utanç verici" dedi.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar