ALKIŞ

Öznur Küçüker Sirene Alkış

Uluslararası İlişkiler Uzmanı ve Yazar Öznur Küçüker Sirene sosyal medyada yaptığı paylaşımında, ayrım yapmadan her dile eşit mesafede yaklaşımı ve Türk Dili'nin korunmasını talep etmesiyle sitemizin "Alkış" köşesinde yer aldı. "Yabancıların yoğun olarak yaşadığı bölge/beldelerde esnaf onlara kolaylık sağlamak için tabela, vitrinleri yabancı dillerle donatıyor. Bu İngilizce, Rusça, Arapça hiç fark etmez, asla yapılmaması gereken bir hareket..."

Öznur Küçüker Sirene Alkış

"Bu konuda çok hassasım ve gözlemlerimi beyan etmek istiyorum. Yabancıların yoğun olarak yaşadığı bölge/beldelerde esnaf onlara kolaylık sağlamak için tabela, vitrinleri yabancı dillerle donatıyor. Bu İngilizce, Rusça, Arapça hiç fark etmez, asla yapılmaması gereken bir hareket. Fransa'yı ziyaret edenler bilir, Fransa dünyanın en turistik ülkesi olmasına rağmen hiçbir yerde asla bunu göremezsiniz. Hatta İngilizce anlayan Fransızlar turistlere Fransızca cevap verir. Amaç Fransızcayı korumak olduğu gibi yabancıların da Fransızcaya ilgi duymasını sağlamaktır. Bizim de aynı şekilde dilimize, kültürümüze, değerlerimize sahip çıkmamız gerektiğini düşünüyorum. Tabela, vitrin ve diğer bütün iletişim araçları Türkçe olmalı, gerekirse yabancı dilde küçük notlar düşülebilir."

Uluslararası İlişkiler Uzmanı ve Yazar Öznur Küçüker Sirene sosyal medyada yaptığı paylaşımında, ayrım yapmadan her dile eşit mesafede yaklaşımı ve Türk Dili'nin korunmasını talep etmesiyle sitemizin "Alkış" köşesinde yer aldı. 

Tüm 'kaybetti' haberleri için tıklayın

Tüm 'kazandı' haberleri için tıklayın

Tüm 'alkış' haberleri için tıklayın

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar