MEDYA KÖŞESİ

Özkök'ten cami cemaati çöktü iddiası! Reytingleri örnek gösterdi

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, Fatih Altaylı'nın köşesine taşıdığı MAK'ın "cemaat" araştırmasını yazdı. Özkök'e göre "cami cemaati efsanesi çöktü". Kanıtı da Kadir gecesi reytingleri...

Özkök'ten cami cemaati çöktü iddiası! Reytingleri örnek gösterdi

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, dün köşesinden MAK'ın inanç ve cemaat üzerine olan araştırmasıyla ilgili çarpıcı verileri paylaştı. Bugün de Altaylı'nın kaldığı yerden Özkök devam etti. 

Ertuğrul Özkök anket sonuçlarına bakarak "cami cemaati efsanesi çöktü" tezini ortaya atarken, Tayfun Atay'ın Kadir gecesi reytinglerini konu alan yazısına atıf yaptı. 

Kadir Gecesi, Survivor TRT'deki Kur'an'ı Kerim yarışmasından daha çok izlenmişti. Özkök bunun üzerine "Yani yüzde 99’u Müslüman olan Türk seyircisi o akşam “Yahu Survivor’ın finali yarın, hiç olmazsa bu kutsal gecenin yüzü suyu hürmetine şu Kuran yarışmasının finalini seyredeyim” dememiş" ifadesini kullandı. 

İŞTE ERTUĞRUL ÖZKÖK'ÜN YAZISININ İLGİLİ BÖLÜMÜ

ŞİMDİ sıkı durun.

Fatih Altaylı’nın, “Yüzde 99’u Müslüman olan inancının sonu”, Benim “Cami cemaati efsanesinin çöküşü” dediğim şey var ya...

Bu iki cümlenin sağlaması da var. Cumhuriyet gazetesi yazarı Tayfun Atay Kadir Gecesi televizyon reytinglerini yazdı.

Buyurun sonuçlar:

Kadir Gecesi’nde “Survivor”ın en büyük rakibi, TRT’de yayınlanan “En güzel Kuran okuma yarışması”nın finaliydi.

Survivor, AB-ABC gruplarında gecenin birincisi olurken Kuran Okuma Yarışması’nın final yayını 15’inci sırada olmuş.

Yani yüzde 99’u Müslüman olan Türk seyircisi o akşam “Yahu Survivor’ın finali yarın, hiç olmazsa bu kutsal gecenin yüzü suyu hürmetine şu Kuran yarışmasının finalini seyredeyim” dememiş. 

Tayfun Atay, “İktidar istediği kadar hayatımızın her tarafını, eğitimin her yanını kutsallarla doldurmaya çalışsın, insanlar dünyevi hayata devam ediyor” diyor.

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN


ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar