GÜNCEL

Özışık'tan Akşener'in 'ayı ile aynı yatağa girmek' ifadesine sert tepki

Türkiye Gazetesi yazarı Süleyman Özışık bugün köşesinde muhalefetin Barış Pınarı Harekatı'na yeterince destek vermediğini, Türkiye'nin terörle mücadelesinin görmezden geldiğini, yitip giden masum insanlar için tek kelime etmediğini eleştirdi ve Akşener'in Cumhurbaşkanı Erdoğan için "Trump isimli ayı ile yatağa girdin" ifadesine tepki gösterdi.

Özışık, "Ayı ile aynı yatağa girmek" başlıklı yazısında Meral Akşener'in partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmayı irdeledi. Özışık,  Akşener'in Barış Pınarı Hareketı'nı vurgulaması gerekirken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedefe koyduğunu belirterek Akşener'in kullandığı üslubu yerden yere vurdu.

"Yatağa girdiğiniz ayılardan biri, bizi ekonomik yaptırımlarla tehdit ediyor Sayın Erdoğan. Daha önce yaptığını yine yapacağını söylüyor" ifadelerine karşılık olarak Özışık Akşener'in bu ifadelerinin iğrenç olduğunu ve kendisinin bile bu ithamlardan utandığını yazdı.

Özışık, Erdoğan'ı küçük siyasi hesaplar üzerinden eleştirmenin doğal olduğunu fakat bu ülkenin Cumhurbaşkanı'na, "Trump isimli ayı ile yatağa girdin" demeyi Akşener'in kendisine nasıl yakıştırdığını anlayamadığını dile getirdi. 

Akşener ile neredeyse aynı üsluba sahip olan Kılıçdaroğlu'nun da Meclis'te yaptığı konuşmayı değerlendiren Özışık, Kılıçdaroğlu için "Bu ülkenin ana muhalefet lideri YPG'nin ele geçirdiği bölgeyi terörden temizlemek için harekete geçen kendi ülkesinin ordusunu ve yöneticilerini yerden yere vuruyorsa, biz Trump'a ve karşımıza dizilen diğer ülke liderlerine niye kızıyoruz ki?" ifadelerini kullandı..

İşte Özışık'ın dikkat çeken yazısından bir bölüm:

İsmet İnönü'nün, "Büyük devletlerle ilişki içinde olmak; ayıyla yatağa girmeye benzer" sözünü hatırlattıktan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedefe koyarak, "Yatağa girdiğiniz ayılardan biri, bizi ekonomik yaptırımlarla tehdit ediyor Sayın Erdoğan. Daha önce yaptığını yine yapacağını söylüyor" diye iğrenç bir cümle kullanıyor.
Bu nasıl bir çirkinliktir anlamıyorum. Ben dinlerken bir erkek olarak utandım. 
Hani Erdoğan'ı küçük siyasi hesaplar üzerinden eleştirebilirsiniz, bunu anlarız. Ama bu ülkenin Cumhurbaşkanı'na, "Trump isimli ayı ile yatağa girdin" demek!..
Allah aşkına, verecek başka örnek mi bulamadınız?
En kaba saba insanlara yakıştıramadığımız bu iğrenç üslubu bir kadın siyasetçi nasıl kendine yakıştırabilir?
Nerede kaldı edep, nerede hayâ?
Cumhurbaşkanını eleştirmek için terbiyenizi ayaklar altına almaya ne gerek var? Bir devlet insanının ağzı bu kadar mı sokak ağzı olur? 
Kaldı ki...
Birileri yarın size dönüp, "Siz değil misiniz üç-beş belediye almak için CHP ile, HDP ile ve dahi FETÖ ile aynı yatağa giren? Hangi ayılardan, hangi yataktan bahsediyorsunuz" diye cevap verir. Bir kadın olarak bu ağır sözün altından kalkamazsınız.
İkinci örneğe gelince...
CHP lideri de aynı gün Meclis'te konuşma yapıyor ve Meral Akşener ne yapıyorsa aynısını yapıyor. 
Kullandığı cümle aynen şöyle:
"Ve beyefendi kalkıyor, Suriye'nin fethinden söz ediyor. Açtım, TDK'nın sözlüğüne baktım. Bir devleti, savaşarak almak deniyor. Nasıl olur da Suriye'de fetihten söz eder, hangi gerekçeyle?"
Ne diyeyim bilemiyorum.
Bu yaşına kadar bilmediği, okumadığı, anlamaya çalışmadığı Fetih Suresi'nin anlamını Türk Dil Kurumu'ndan öğrenmeye çalışan bir siyasetçiye ne denilebilir ki?
Sahi...
Bu ülkenin ana muhalefet lideri YPG'nin ele geçirdiği bölgeyi terörden temizlemek için harekete geçen kendi ülkesinin ordusunu ve yöneticilerini yerden yere vuruyorsa, biz Trump'a ve karşımıza dizilen diğer ülke liderlerine niye kızıyoruz ki?
Bu ülkeyi yönetmeye talip olan partinin başındaki adam onlardan daha zarar verici konuşmuyor mu sizce de?

Süleyman Özışık'ın yazısının tamamı

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar