DİZİ DÜNYASI

Özel kanallarda durum bambaşka!TRT bu anlaşmada yok mu?

Hürriyet yazarı Cengiz Semercioğlu, ocak ayında kanalların 2 hafta boyunca tatile girme kararına uymayan TRT'ye dikkat çekti. Semercioğlu, TRT'nin yıllardır özel kanallar arasındaki bu kurala uymadığını söyledi.

Özel kanallarda durum bambaşka!TRT bu anlaşmada yok mu?

Ocak ayında diziler 2 hafta boyunca yayınlanmıyor. Geçen hafta olduğu gibi bu hafta da dizilerin yeni bölümü yayınlanmadı. Hürriyet yazarı Cengiz Semercioğlu da dün TRT ekranlarında ilk bölümü ile ekrana gelen Tutunamayanlar dizisinin izleyici ile buluştuğunu ve dizinin reyting açısından iyi bir sonuç getirdiğini söyledi. Semercioğlu "Kendileri açısından yeni bir dizi girmek için en iyi dönemdi.Ama sektörde centilmenliğe dayanan duruşa da uymayan bir durumdu." diye yazdı.

TRT anlaşmada yok mu?

Bu yıl ocak ayında kanallar 2 hafta boyunca dizilerin yeni bölümlerini ekrana getirmeme kararı aldı.
Yıllardır kanalların yazılmamış bir kuralı var bu konuda; reklamın olmadığı yılın ilk haftalarında dizi yayınlamamak üzerine bir teamül var.
Geçmişte 3-4 hafta sürdüğü yıllar oldu, bu yıl 2 hafta.
Geçen hafta diziler yoktu, bu hafta da yok.
Ama o da ne! Dün yeni bir dizi ekrana geldi; TRT’de yayınlanan “Tutunamayanlar”.
Hiçbir dizinin olmadığı salı gecesinde 7.63 reyting aldı ve ikinci oldu. TRT yıllardır özel kanallar arasındaki bu teamüle uymuyor zaten, yapımlarını yayınlamaya devam ediyor.
Kendileri açısından yeni bir dizi girmek için en iyi dönemdi.
Ama sektörde centilmenliğe dayanan duruşa da uymayan bir durumdu.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar